Saša Čudić pred ulaskom u banjalučku Skupštinu: Igor će imati moju punu podršku!

sasa-cudic

Od 31 odbornika u Skupštini grada Banjaluka jednog daju nacionalne manjine. U Banjaluci je prvi Saša Čudić koji se izjašnjava kao Crnogorac.

Čudić je osvojio 685 glasova od do sada prebrojanih 79,48% obrađenih biračkih mjesta.

CIK BiH još nije obradio listiće sa 55 mjesta, odnosno 20,52%, ali ubjedljiva Čudićeva prednost u odnosu na drugoplasiranog Borisa Đogu iz DNS-a (do sada osvojenih 308 glasova), pokazuje da će nekadašnji funkcioner Socijalističke partije gotovo sigurno sjesti u banjalučku Skupštinu.

U intervjuu koji je nedavno dao za naš portal, Čudić je istakao da će kao odbornik najviše biti fokusiran na stvari koje su u interesu onih koji su mu omogućili da dobije mandat odbornika, a to su građani.

– Ne obećavam asfaltiranje puteva, cijevi za vodovod i kanalizaciju, stubove za rasvjetu i struju, jer smatram da je to obaveza svake vlasti. Smatram da je bolje da ljudi idu makadamom na posao, nego da besposleni šetaju osvijetljenim asfaltiranim putevima. Obećavam da ću sve opravdane inicijative i zahtjeve građana iznijeti i zastupati u Skupštini grada.

Kompletan intervju pročitajte na sljedeć linku: Saša Čudić za banjaluka.net: U Skupštini ću zastupati sve opravdane inicijative i zahtjeve građana!

Čudić je takođe istakao da će Igor Radojičić, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, imati njegovu punu podršku.

– Sa Igorom Radojičićem sarađujem već 20 godina i znam da je njegov način rada afirmativan, temeljit, principijelan i odgovoran. Poštujem ga i imam prijateljski odnos s njim, i to niko ne može promijeniti. Ostao je i bio prijatelj, kada sam imao političke uspone ali i padove, a to se ne zaboravlja. Igor nije “pripejd priijatelj”, kojih sam na žalost u svojoj prošlosti imao, a kojih više na svu sreću nemam. Vjerujem da će tako nastaviti raditi kao gradonačelnik Banjaluke, u čemu će imati moju punu podršku kao odbornika u Skupštini grada. Kao građanin radujem se brzim radikalnim reformama, kao i prilici da, kao čovjek sa privrednim i političkim iskustvom, budem dio tog tima.

Kakav su rezultat postigli kandidati iz reda nacionalnih manjina pogledajte u sljedećoj tabeli:

nacionalne-manjine

Podsjećamo, Čudića je Gradski odbor SP-a Banjaluka isključio iz stranke u oktobru 2014. godine, da bi ubrzo podnio i ostavku na mjesto direktora “Dunav osiguranja”, na čijem čelu je bio od 2009. godine.

Čudić je važio za drugog čovjeka Socijalističke partije, a prema mnogim razlog zašto je istisnut iz partije bila je njegova kandidatura na mjesto predsjednika stranke, što se lideru SP-a Petru Đokiću nije svidjelo.

(banjaluka.net)

Sve više djevojčica u IT sektoru

Da sektor informaciono-komunikacionih tehnologija nije samo perpsektivna opcija za dječake pokazalo je 40 djevojčica starosti od 12 do 18 godina. U sklopu obilježavanja Dana djevojčica u IKT-u one su učestvovale u raznim predavanjima i radionicama, a dvodnevna manifestacija u Banjaluci završena je konferencijom “Proširi svoje horizonte”. 

Ekipa banjalučkog Nevid teatra osvaja nagrade, a pozorište bez prostora i scene

Dok Bole Kometa, lik koji je stvorila mašta Marka Dukića iz “Nevid” teatra, svojim pustolovinama osvaja publiku i žiri na festivalima, Dukić i Dejan Andrić, koji su osnivači ovog teatra, u svojim pustolovinama već sedam godina naoružani samo entuzijazmom i talentom, bore se za opstanak ovog pozorišta, pozorišta bez prostora za rad i scene.

Potrebni volonteri za godišnjicu OKC

Omladinski komunikativni centar povodom obilježavanja 20 godina postojanja i rada 19. i 20. maja organizovaće svečanu akademiju, izložbe i koncerte na tvrđavi Kastel.

Radojičić: Problemi zbog odluke Ustavnog suda

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je danas da nakon što je Ustavni sud RS utvrdio da je odluka Skupštine grada Banjaluka o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana za prostror definisan sa pet ulica u naseljima Centar i Nova varoš neustavna i nezakonita, prvo treba vidjeti kompletnu odluku Ustavnog suda RS kada im se dostavi.