Saša Čudić pred ulaskom u banjalučku Skupštinu: Igor će imati moju punu podršku!

sasa-cudic

Od 31 odbornika u Skupštini grada Banjaluka jednog daju nacionalne manjine. U Banjaluci je prvi Saša Čudić koji se izjašnjava kao Crnogorac.

Čudić je osvojio 685 glasova od do sada prebrojanih 79,48% obrađenih biračkih mjesta.

CIK BiH još nije obradio listiće sa 55 mjesta, odnosno 20,52%, ali ubjedljiva Čudićeva prednost u odnosu na drugoplasiranog Borisa Đogu iz DNS-a (do sada osvojenih 308 glasova), pokazuje da će nekadašnji funkcioner Socijalističke partije gotovo sigurno sjesti u banjalučku Skupštinu.

U intervjuu koji je nedavno dao za naš portal, Čudić je istakao da će kao odbornik najviše biti fokusiran na stvari koje su u interesu onih koji su mu omogućili da dobije mandat odbornika, a to su građani.

– Ne obećavam asfaltiranje puteva, cijevi za vodovod i kanalizaciju, stubove za rasvjetu i struju, jer smatram da je to obaveza svake vlasti. Smatram da je bolje da ljudi idu makadamom na posao, nego da besposleni šetaju osvijetljenim asfaltiranim putevima. Obećavam da ću sve opravdane inicijative i zahtjeve građana iznijeti i zastupati u Skupštini grada.

Kompletan intervju pročitajte na sljedeć linku: Saša Čudić za banjaluka.net: U Skupštini ću zastupati sve opravdane inicijative i zahtjeve građana!

Čudić je takođe istakao da će Igor Radojičić, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, imati njegovu punu podršku.

– Sa Igorom Radojičićem sarađujem već 20 godina i znam da je njegov način rada afirmativan, temeljit, principijelan i odgovoran. Poštujem ga i imam prijateljski odnos s njim, i to niko ne može promijeniti. Ostao je i bio prijatelj, kada sam imao političke uspone ali i padove, a to se ne zaboravlja. Igor nije “pripejd priijatelj”, kojih sam na žalost u svojoj prošlosti imao, a kojih više na svu sreću nemam. Vjerujem da će tako nastaviti raditi kao gradonačelnik Banjaluke, u čemu će imati moju punu podršku kao odbornika u Skupštini grada. Kao građanin radujem se brzim radikalnim reformama, kao i prilici da, kao čovjek sa privrednim i političkim iskustvom, budem dio tog tima.

Kakav su rezultat postigli kandidati iz reda nacionalnih manjina pogledajte u sljedećoj tabeli:

nacionalne-manjine

Podsjećamo, Čudića je Gradski odbor SP-a Banjaluka isključio iz stranke u oktobru 2014. godine, da bi ubrzo podnio i ostavku na mjesto direktora “Dunav osiguranja”, na čijem čelu je bio od 2009. godine.

Čudić je važio za drugog čovjeka Socijalističke partije, a prema mnogim razlog zašto je istisnut iz partije bila je njegova kandidatura na mjesto predsjednika stranke, što se lideru SP-a Petru Đokiću nije svidjelo.

(banjaluka.net)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.