Tadić predstavio narodnjake – okosnica stranke bivši SDS-ovci

Iz SDS-a u Narodnu stranku preveo je dvojicu odbornika i bivšeg generalnog sekretara, predsjednicu aktiva žena i direktora političke akademije. Ognjen Tadić i zvanično je otvorio stranačke prostorije u Banjaluci i predstavio prve članove.

Proteklih dana pominjali su se viđeniji SDS-ovci, ali za sada kod Tadiće prelazi samo nesuđeni SDS-ov premijer Jovo Ateljević. U januaru ga je Vukota Govedarica predstavio kao šefa svojevrsne Vlade u sjenci, a danas je kod Tadića sekretar za međunarodnu saradnju. Idemo na izbore a nećemo biti ni tamo ni ovamo, kratko i jasno poručje Tadić.

“Da smo mislili da neka od ovih politićkih opcija koje trenutno postoje mogu ponuditi nešto novo i nešto dobro za Republiku Srpsku mi bismo onda ili ostali u tim opcijama ili bi im se pridriužili. Ono što mi danas objavljujemo to je stvaranje srednjeg političkog puta za Republiku Srpsku koji će prevazići ove ekstremne podjele”, rekao je predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić.

Proteklih dana bilo je spekulacija da u Narodnu stranku prelaze poslanici Đorđo Krčmar, Darko Babalj i Dušan Berić iz SDS-a ali i bivši predsjendik Srpske Nikola Poplašen. Tadić diplomatski odgovara da su vrata otvorena svima. I dok Nenad Stevandić u prvoj reakciji ne krije zadovoljstvo što sto se proces izlaska istaknutih članova nastavlja, u SDS-u ne kriju razočarenje.

“Poslije ovih pojedinačnih transfera sad je popularno i nove stranke, ja se nadam da stranka gospodina Tadića neće biti kao već viđene od gospodina Kalinića i ove druge koje su bile samo pratilja vladajućim strankama ali evo vrijeme je pred nama pa će sve pokazati”, rekao je potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak.

“Znam da su mnogi očekivali da kažem nešto loše protiv gospodina Tadića pošto smo imali nekada razmirica u SDS-u. Nemam nikakvu potrebu, svima želim sreću, a ono što sam rekao neki shvate prije, a neki poslije ali važno je da svi jednog dana shvate”, rekao je potpredsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Ognjen Tadić kaže da za osnivanje stranke ne očekuje veliku finansijsku podršku velikih finansijera, jer mnogima planira preispitati porijeklo imovine. U kratkom programu koji je nazvao “Načela narodne politike” narodu obećava napredak i blagostanje.

Ekonomiju će urediti na načelima, kako kaže, privrede naroda gdje bilo koja ideologija kao smjer kretanja nije poželjna.

(ATV)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.