Talić i Mirošljević blizu vladajuće koalicije

Bivši članovi NDP-a, a sada nezavisni odbornici u Skupštini grada Dragan Talić i Vladimir Mirošljević demantovali su da prelaze u Ujedinu Srpsku.

Međutim, nisu isključili mogućnost da se priključe vladajućem bloku jer, kako rekoše, pregovaraju sa strankama iz pozicije.

– Opozicija više u Banjaluci ne postoji i sa njom nemamo šta ni pričati. Za sada i dalje djelujemo kako nezavisni odbornici, a za kasnije vidjećemo – kazao je Mirošljević.

Talić je rekao da razgovaraju sa svim stranama.

– Odjednom nas svi svojataju. Pridružićemo se onima sa kojima najviše možemo doprinijeti razvoju grada. Ako ne nađemo zajedničku riječ sa nekom od grupa u gradskom parlamentu, nastavićemo da djelujemo kao nezavisni odbornici – kazao je Talić.

(glassrpske.com)

 

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.