Talić okrenuo leđa Čaviću

Dragan Talić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i predsjednik Gradskog odbora NDP-a, potvrdio je danas da je zbog neispunjenih očekivanja članova NDP-a odlučio da napusti ovu stranku, te da će ubuduće djelovati samostalno.

Ali, kako kaže, nije isključeno da se neće prikloniti nekoj političkoj partiji.

“Razlog ovakve odluke je što nisam uspio da ispunim očekivanja naših članova, kao i svoja, iako smo bili druga stranka po broju osvojenih glasova u Banjaluci”, kazao je Talić.

Dodao je da su na posljednjoj sjednici Gradskog odbora NDP-a Banjaluka svi bili nezadovoljni, pa da se i on tako osjeća.

“Smatram da će ova odluka donijeti poboljšanju atmosfere u NDP-u u Banjaluci”, kazao je Talić.

Dodao je da će u narednom periodu nastaviti raditi kao nezavisni odbornik.

“Ako se razilazim s NDP-om, želim da to bude na korektan način. Dugo vremena, i to prije osnivanja NDP-a, imam prijateljski, fin odnos sa Draganom Čavićem.

Odlično se razumijemo i nije mi zamjerio moja najnovija razmišljanja o mogućem odborničkom djelovanju”, dodao je Talić.

Kako nezvanično saznajemo, Talić bi mogao preći u DNS, koji ostaje bez trojice odbornika, nakon što je Budimir Balaban, aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka (DNS), najavio osnivanje novog odborničkog kluba u lokalnom parlamentu i poziva vladajuće koalicije da podnese ostavku.

Kako kaže Talić, lideri nekoliko političkih partija su ga zvali, pa samim tim dodao je da će se u budućnosti vidjeti kako će izgledati njegovo političko djelovanje, te da nije isključeno da će se prikloniti nekoj političkoj partiji.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka, ističe da DNS nije obavljao razgovore s Talićem.

“Dragan Talić je jedan kvalitetan odbornik i sigurno da bi svaka stranka bila na dobitku ukoliko bi ga imala u svojim redovima”, kazao je Bosančić.

Vladimir Mirošljević, član NDP-a, kratko je rekao da nema komentar na Talićevo napuštanje stranke.

“Mogu samo kratko da kažem da to nije sigurno jedino istupanje iz stranke, te da će ih svakako biti još”, kazao je Mirošljević.

Dragan Čavić, lider NDP-a, juče se nije javljao na telefon da nam prokomentariše zbog čega mu Talić okreće leđa i zbog čega članovi NDP-a napuštaju ovu stranku.

(nezavisne.com)

 

Grad uz Borac: Naći najbolje rješenje za problem dugovanja

Borac želi u budućnosti da bude stabilan i samoodrživ klub. Problem predstavljaju dugovi iz prošlosti koji opterećuju tekuće poslovanje. Iako je sadašnja uprava napravila veliki posao u protekloj godini i dalje su prisutni brojni finansijski problemi.

Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Više od sto građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Dodik: Suspenzija nije trajno odustajanje od referenduma

Suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije trajno odustajanje, a ostaće na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematrizuju i ukoliko se ne bude poštovao Ustav i Dejtonski sporazum.