Uralska sova pronađena u centru Banjaluke

U centru Banjaluke pronađena je rijetka vrsta sove, uralska ili dugorepa sova.

“Građani su nam juče ujutro dojavili da se na više lokacija u centru Banjaluke viđa krupna sova koju proganjaju vrane i druge gradske ptice, a nakon toga smo ustanovili da se radi o rijetkoj i malobroj vrsti dugorepe sove, drugoj po veličini sovi koja se kod nas može naći”, kazali su u Društvu za istraživanje i zaštitu biodiverziteta.

Kako navode, kada su uvrdili da se ova nije povrijeđena potrudili su se da je navedu da napusti centar kako se ne bi povrijedila.

(Nezavisne)

  • Srdjan Zugic

    opa, sjajno za nase uralka je dobra jer tamani gamad

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.