(VIDEO) Emotivno i snažno: Osjetite atmosferu sa koncerta “Aleksandrova” u Banjaluci

Koncert Akademskog ansambla pjesama i igara ruske armije “Aleksandar Vasiljevič Aleksandrov” poklonio je sinoć Banjalučanima koncert za pamćenje.

Dio atmosfere u Sportskoj dvorani “Borik” možete osjetiti u videu, gledajući ne samo nastup hora, koji je oduševio, između ostalog, izvođenjem pjesme “Tamo daleko”, već i plesnog ansambla.

Repertoar “Aleksandrova” obuhvata više od 2.000 pesama koje su narodne, rodoljubive i vojničke, te igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svjetskih kompozitora. Pjevaju na gotovo svim jezicima svijeta, uključujući kineski, indijski, turski.

Ovo je službeni ansambl i hor vojnih snaga Ruske federacije koji se ponosi nazivom Hor “Crvene armije”, a osnovalo ga je Ministarstvo odbrane SSSR 1929. godine.

(EuroBlic)

Mikula: Raduje me prvi nastup u Banjaluci!

Popularni muzičar, pjevač, internet zvijezda i narodni tribun iz Nožičkog kod Srpca, Bojan Mikulić Mikula održaće koncert pod nazivom “Ja teb pričam kako je” 25. januara u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci.

Škola crtanja i slikanja za djecu

Škola crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa invaliditetom ili bez njega, koju organizuje Organizacija amputiraca UDAS, nakon zimske pauze biće nastavljena 3. februara.