Sport 04.01.2016.

10 fudbalera sa uvrnutim ritualima

ČITANJE: 4 minute
fudbaleri rituali
Pojedini fudbaleri smatraju da ukoliko učine uvijek istu stvar prije meča biće jači na terenu.

Većina sportista uoči izlaska na borilišta čini svojevrsne stvari samo njima znane, koje nazivamo ritualima. Mnogi od njih to drže u strogoj tajnosti, neki ih i ne kriju, a za određene se vremenom saznalo.

Ovog puta predstavićemo vam 10 fudbalera koji izvode neobične rituale uoči utakmica:

10. Džon Teri – “To mjesto je moje!”. Čelsijev kapiten, Džon Teri, jedan je od igrača koji imaju u svom arsenalu dobar dio čudnih hirova. On je izuzetno opsjednut time da sjedi na istom mjestu, posebno kad je u pitanju mjesto u autobusu!

https://www.instagram.com/p/5KMzWYig-G/

Uz to, Teri uvijek sluša isti CD. Jedan od onih rijetkih igrača koji su još uvijek ono što zovemo “stara škola”.

9. Iker Kasiljas – Nosi izvrnute čarape, iznutra ka spolja. Ako ste mislili da samo obični ljudi imaju čudne navike, griješite. Bivši golman Real Madrida oduvijek je bio sujeveran. Od mijenja svoje dresove iz utakmice u utakmicu, a priznao je da kad primi go isiječe taj dres koji je nosio.

View this post on Instagram

Buenos días! Bom dia!

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on

Uz to, Kasiljas dodiruje prečku svaki put kad njegov tim postigne gol.

8. Dejvid Bekam – Potpuna nakaza samokontrole, opsesivno-kompulzivan. Svako očekuje od igrača da odigra na najbolji mogući način, ali svi zaboravljaju da su to samo ljudi. Bekam, koji je odnedavno u penziji, pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja (OKP).

http://twitter.com/Celebspot5/status/678410727799971840/photo/1

“Spajs boj” mora da bude siguran da je sve u njegovoj hotelskoj sobi u savršenom redu. On je često bacao pića iz frižidera, samo da bi se uvjerio da je broj pića paran?!

7. Malvin Kamara – Voli da gleda film “Vili Vonka i fabrika čokolade” prije svake utakmice. Naturalizovani Englez, porijeklom iz Sijera Leonea, možda nije urinirao po terenu ili udarao svoje saigrače u stomak, ali ima dosta čudnu naviku.

Kamara je otkrio da mu gledanje tog filma smiruje živce i često donosi sreću. Naravno, govorimo o verziji iz 1971, a ne o rimejku iz 2005. s Džoni Depom.

6. Kolo Ture – Posljednji čovjek na terenu. Očigledno, Liverpulov defanzivac ima visoko mišljenje o sebi. Ovaj 34-godišnji igrač iz Obale Slonovače ima običaj da se pojavljuje kasno na terenu. Razlog? Pa, očigledno da Ture želi da ima “svoje vrijeme” pred svaku utakmicu.

http://twitter.com/KoloKolotoure28/status/384653492872564736/photo/1

5. Kristijano Ronaldo – Voli da provede mnogo vremena pred ogledalom! Svi znamo da zvijezda Reala voli da se pokaže u najljepšem svjetlu, zbog čega se često dotjeruje.

Cristiano Ronaldo

Ali, ne samo kako bi dobio željenu frizuru, već i za pronalaženje svoje talične “Najk” kopačke, kostobrana i dresa. Kristijano je pokupio ovu naviku još od njegovih dana u Sporting Lisabonu, a nastavio u Mančester junajtedu i Realu.

4. Lejton Bejns – Zavezuje i odvezuje pertle prije svake utakmice. Evertonov 31-godišnji defanzivac ima naviku da hoda na terenu, a zatim ritual nastavlja vezivanjem i odvezivanjem pertli.

http://twitter.com/DollyGarland/status/627856042907598848/photo/1

Ne zna se da li Lejton to radi zato što vjeruje da mu donosi sreću ili je jednostavno fijuk.

3. Johan Krojf – Udarao je saigrače u stomak i pljuvao žvaku na protivničku stranu terena! Holandska legenda smatra se jednim od najboljih igrača svih vremena. Krojf je bio dio zlatne generacije fudbalera, kojoj se pripisuje da je izmilila pravi atomski fudbal.

http://twitter.com/JohanCruyff/status/404939373407252480/photo/1

Ipak, kao i mnogi drugi igrači na ovoj listi, ikona holandskog fudbala imala je veliki broj bizarnih rituala prije utakmice. Krojf bi udario saigrača pravo u stomak. Gert Bals bio je “meta” Johana Krojfa kod ove čudne navike. Legendarni holandski as prilikom ulaska u teren pljunuo bi svoju žvaku na stranu protivnika.

2. Dejvid Džejms – “Provodio vrijeme kod pisoara”! Bivši engleski golman dobrodošao je na spisak igrača i menadžera koji su imali određene bizarne rituale pred utakmice. Džejms je imao naviku da uvijek ide u toalet, ali su svi ostali morali da ga napuste.

http://twitter.com/LivEchoLFC/status/679991431784710144/photo/1

On bi takođe pljunuo u zid ka pisoaru, vjerujući da bi nekako ovaj ritual mogao da mu pomogne da se više samopouzdanja stoji između stativa.

To je vrlo čudno ponašanje, ali Dejvid Džejms je bio barem više nego diskretan nego što su to bili Serhio Goikočea ili Beri Fraj.

1. Loran Blan – Obožavao je da poljubi ćelavu glavu Fabijena Barteza! Ovaj čin ne može biti na vrhu liste bizarnih rituala, ali to je jasan znak da su francuski igrači veoma sujeverni.

Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo 1998, pobijedivši sa 3:0 Brazil. Takođe, svi francuski igrači slušali su čuvenu pjesmu “I will survive”.

Loran Blan i Fabijen Bartez bili su izuzetno dobri prijatelji na terenu, te nije ni čudo što je Francuska nakon Svjetskog prvenstva osvojila i Euro 2000.

(Espreso.rs)