Magazin 13.10.2015.

10 najčešćih načina na koje gubite prijeko potrebno vrijeme

ČITANJE: 3 minute
vrijeme

Dan ima 24 sata, odnosno 1.440 minuta, odnosno 86.400 sekundi. Ako dio tog vremena mora da nepovratno propadne, neka to bar bude jer ste sami tako željeli.

Kompanija N2Growth godinama proučava načine za poboljšanje uspješnosti preduzetnika. U svom radu pokrivaju sve aspekte preduzetničkog života: od započinjanja biznisa, pravljenja planova, zapošljavanja i otpuštanja kadrova, sve do upravljanja vremenom. Čak su izdvojili i vrste poslovanja i kompanija u kojima se „baca” najviše vremena. Najviše se vremena protraći u kompanijama koje se bave osiguranjem – 2,4 sata dnevno, zatim u javnom sektoru – 2,3 sata, a onda u obrazovanju i IT industriji – 2,2 sata dnevno. Kako to popraviti?

Niko ne voli saradnike koji troše dragoceno vrijeme na nepotrebne međukorake, razgovore koji nisu u vezi sa projektom ili prosto „hvataju krivinu”. Sa druge strane, i sami to radimo češće nego što želimo da priznamo.

N2Growth izdvaja 10 najčešćih načina da se izgubi preko potrebno vrijeme.

1. Neslušanje
Neslušanjem propuštate konstruktivne komentare, nove ideje i dobronamjerne savjete. Još više: kada ne slušate svoje kolege, vrijeme koje ste navodno proveli u razgovoru je, u stvari, izgubljeno.

2. Nezavršavanje zadataka
Bez obzira što to kasnije možda i nadoknadite, niste završili u roku. To znači da ste potrošili više vremena nego što je potrebno. Oni koji su zaista kvalitetni, umiju i da kvalitetno stvari privedu kraju.

3. Nedostatak fokusa
Svi poslovni zadaci se rangiraju prema prioritetu. I izvršavanje se uvek počinje od početka. Ukoliko „skačete” s jednog zadatka na drugi, velika je mogućnost da nijedan nećete završiti, a broj potencijalnih grešaka konstantno raste. Naravno, zbog provjeravanja šta ste već uradili, vrijeme nepovratno nestaje.

4. Neplaniranje
Malo je stvari koje na produktivnost toliko loše utiču koliko nemanje plana. Zato mnogi poslovni savjetnici naglašavaju da je vrijeme posvećeno pravljenju dobrog, učinkovitog i preciznog plana – najbolje utrošeno vrijeme.

5. Tehnologija
Kompjuter, fiksni telefon, mobilni telefon. Niko od nas ne priznaje koliko nas ovi aparati kontrolišu. Ipak, koliko puta tokom dana „samo na minut” provjerite privatni e-mail i Facebook?

6. Previše inicijative
Ako prihvatite da uradite više od onoga što možete, najčešće nećete uraditi ništa. Jer vremena ima koliko ga ima, a rokovi se neće produžiti ako vi to snažno poželite. Zato birajte zadatke, a nove prihvatajte tek kada stare privedete kraju.

7. Loša podjela posla
Rukovodioci bi trebalo da poznaju svoje zaposlene, da znaju njihove sposobnosti i mogućnosti, ali to često nije slučaj. Najviše vremena se gubi pogrešno dodjeljenim zadacima.

8. Loša organizacija
Za nju nema izgovora. U 21. veku , preduzetnik mora da bude organizovan. Bez izgovora i bez izuzetka. Ako ne umijete da se organizujete, ili svoju poziciju prepustite nekom drugom, ili potražite pomoć.

9. Izbjegavanje
Pravil lideri vole izazove i idu pravo ka njima. Ne traže loše strane, ne ističu slabosti, ne traže izgovore… U stvari – ne gube vreme, već rade na rješenju.

10. Zanemarivanje sebe
U današnjem poslovnom svetu podrazumjeva se da svi zaposleni, nevezano za poziciju, konstantno rade na sebi. Ako propuštaju nove (i bolje) načine da se određeni problemi izbegnu ili riješe, korišćenjem prevaziđenih načina, oni zapravo gube kompanijsko vrijeme.

Vrijeme je ili vaš najbolji saradnik ili najgora noćna mora. Uz sve što smo naveli, trudite se da izbjegavate i neproduktivne i nepotrebne sastanke i kolege koje nepozvane svraćaju do vaše kancelarije da vide „šta ima novo”.

Ukoliko želite da postanete preduzetnik, naučite da kažete „Ne” i ne objašnjavajte takvu svoju odluku. Ukratko, cjenite svoje vrijeme i trud. Ali ne zaboravite: vrijeme tokom kog ste uživali nikada nije izgubljeno vreme. Jer i najboljima treba odmor.

(Kurir)