Magazin 01.05.2016.

10 najgorih modnih trendova u posljednih 10 godina

ČITANJE: 2 minute
moda prije 10 godina
Posljednjih godina svjedoci smo velikog broja trendova koji su bili popularni kako u svijetu tako i kod nas. Neki se sada već čine kao daleka istorija, i nezamislivi su u ovom momentu. Pogledajte koji:

 

1. Lažni ten

Prirodna i svijetla koža jedno je vrijeme bila doslovno zabranjena na crvenom tepihu, te su zvijezde od Lindsay Lohan, Paris Hilton do Christine Aguilera i Jessice Simpson hodale uokolo s narandžastim tenoreksičnim sjajem.

2.  Ekscesivne plastične operacije

Zbog čega bi se lijepa i privlačna mlada žena odlučila na bolnu operaciju da bi imala usne patke?! Još uvijek nije nikome jasno, a i dalje mnoge to rade.

3. Frizura Kate Gosselin

Ova frizura je 2009. postala masovni hit, iako nikome nije pristajala.

4. Puf frizura

Iako možemo još uvijek vidjeti zvijezde s puf frizurom, lijepo je primijetiti da takva frizura pripada prošlosti i kostimiziranim zabavama.

5. Previše stanjene obrve

Potpuno čupanje obrva, te kasnije crtanje olovkom niti je svrsishodno, niti lijepo.

6. Zic Zac frizura

Ona još uvijek nije stvar prošlosti, naprotiv, ove sezone je jako moderna, možda i atraktivna, ali iz svakodnevnog uništavanja kose vrućim metalom pegle za kosu ne može izaći ništa lijepo.

7. Crna šminka

Viđana na svima, od Lady Gage do modela na pistama, pa vjerovatno i na vašoj mami, ankete kažu, nije privlačna muškarcima. Pitanje je sviđa li se i ženama?!

8.  Pola glave obrijano

Iako su je nosile najveće svjetske ljepotice poput Carmen Electra, nikome nije bila lijepa i što je najgore od svega, ako vam se ne svidi, nema povratka.

10. Tamna olovka na usnama

Ovaj look iz devedesetih nažalost se očuvao na nekim ženama bar do 2007. godine.

10. Ekstenzije u kosi

Najveći promoter ovog trenda bila je Britney Spears, a u stopu je slijedile Paris Hilton, Lindsay Lohan, Brooke Hogan i Amy Winehouse.

(Covermagazin.com)