Magazin 24.08.2015.

10 najobrazovanijih zvijezda Holivuda

ČITANJE: 2 minute
holivudske-zvijezde

Ko kaže da ljepota, bogatstvo i pamet ne idu zajedno? Pogledajte 10 najobrazovanijih dama u Holivudu koje pored brojnih filmskih nagrada posjeduju i fakultetske diplome.

Liza Kudrou

Jedna od najomiljenijih likova iz serije “Prijatelji”, čuvena Fibi je diplomirala biologiju na koledžu Vasar. Liza je čak radila sa svojim ocem koji je poznati specijalista za glavobolje.

Majim Bialik

Zašto da radite kao doktor kada to isto možete glumiti na TV-u? Da, kao što ste i pročitali, Majim iz serije “Štreberi” ima diplomu iz neurologije.

Natali Portman

Lijepa glumica koja je nagrađena i Oskarom 2010. godine (film Crni Labud), ne samo da odlično glumi, već bi mogla da radi i kao psiholog. Natali je završila psihologiju na Harvardu, a potom je diplomirala i na jednom od najvećih univerziteta u Izraelu. I to nije sve! Na Univerzitetu Kolumbija držala je predavanja na temu terororima.

Alison Vilijams

Zahvaljujući svom strogom ocu Brajanu, zvijezda serije “Djevojke” nije mogla profesionalno da se bavi glumom sve dok nije diplomirala. Alison danas ima diplomu sa univerziteta Jejl, a studirala je engleski i arheologiju.

Sindi Kraford

Prije nego što se pojavila na naslovnici magazina “Vog”, Sindi je dobila stipendiju za studije hemije na jednom univerzitetu u Americi, ali je poslije jednog semestra odustala i posvetila se modelingu.

Džodi Foster

Sjajna glumica je nekada bila i sjajan student. Na Jejlu je diplomirala sa natprosječnim uspjehom, ali i prije odlaska na čuveni univerzitet završila je ekskluzivnu pripremnu školu za francuski jezik “Lycée français de Los Angeles” kao najbolja u svojoj generaciji.

Mira Sorvino

Talentovana glumica ne samo da je studirala političke nauke na Harvardu, već je i usavršavala kineski jezik u Pekingu.

Kejt Bekinsejl

Prelijepa Kejt osim ljepote i talenta za glumu zna tečno da govori engleski, ruski i njemački, a diplomirala je rusku književnost na Oksfordu.

Đina Dejvis

Đina je jedna od rijetkih koja je diplomirana glumica, a odlično govori i švedski jezik koji je učila tokom studiranja na Bostonskom univerzitetu.

Šeron Stoun

Vjerovali ili ne, ali zvijezda “Niskih strasti” ima IQ 154 na kojem bi joj brojni naučnici pozavidjeli.

(Cosmopolitan.rs)