Vijesti 29.07.2021.

10 novozaraženih virusom korona u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv.apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 242 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod deset osoba.

Radi se četiri muške i šest ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, pet osoba srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po dvije osobe su iz Bijeljine i Trebinja i po jedna osoba je iz Banjaluke, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Prijedora, Srpca i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 64.442 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 56.008 osoba, a testirane su ukupno 289.892 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 36, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 19. Na respiratoru su dvije osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 82 osobe, a nadzor je završen kod 193.665 osoba.

(A.M.)

Oznake: korona virus