Magazin 25.11.2015.

10 stvari koje muškarci mrze čuti – čak i od žene koju vole

ČITANJE: 4 minute
ljubav

Dok su ženama neke rečenice normalan dio svakodnevice, muškarcima one mogu biti znak za uzbunu – bilo da su uvod u svađu, prozivanje njega da nešto pogrešno radi i slično.

Moramo razgovarati

Ovu frazu muškarci vide kao nagovještaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi razgovarati o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu te se već u startu osjećaju krivo. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umjesto korištenja dramatičnih uvoda.

Marko ovo, Marko ono

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je riječ o ženi koju vole a ne samo onu s kojom se površno viđaju. Čuju li iz njezinih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je riječ o kolegi, konobaru,komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im glavom prolazi – zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

Pričala sam drugaricama

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. No, dok pripadnici jačeg spola pričaju opšte stvari ili se hvale svojim libidom i umijećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, uspoređivati ili tražiti savjete. Nijedan muškarac ne voli čuti da se raspravlja o njegovom seksualnom umijeću, smije na njegov račun ili analizira – naravno osim ako je riječ o pohvalama.

Zašto stalno…?

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalni stav s kojima žene znaju započinjati razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele skoncentrirati na ono što im se govori, jer osjećaju da je samim uvodom ona donijela presudu “on stalno nešto pogrešno radi”.

Ti mene ne voliš
Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osjećaje radije izražavaju djelima nego riječima. Koristi li partnerica ovakvu frazu uz dodatak “da me voliš onda ne bi radio to”, oni naprosto ne znaju što reći, odnosno nisu tako vješti u argumentovanju. Radije bi da im partnerica kaže šta točno želi, umjesto da zbog njegovih propusta dovodi njegove osjećaje u pitanje.

Tvoj prijatelj je kreten

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, no ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dijele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni osudu toga što njihov prijatelj radi – njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti te da se prema njima ponaša O.K. Ovakvu frazu od djevojke doživljavaju kao prijetnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrana druženja, prozivanja njega da je isti kao prijatelj.

Pričaj mi o svojoj bivšoj

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego se one same znaju. Spomen bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla biti okidač ljubomore, upoređivanja ili pak pamćenja nekih detalja koje ona poslije može koristiti u svađama.

Tvoja mama…

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im se snaći u komplikovanim ženskim odnosima, naročito ako je riječ o onim između njegove odabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umješaju, jednoj strani obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rješenju situacije, nego slušali beskonoačna prepričavanja počinjenih “nedjela” bilo koje strane.

Ne posvećuješ mi dovoljno pažnje

Ova fraza muškarcima zvuči kao floskula pa je najčešće povezuju s ženskom taktikom da prestanu raditi ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerici dovoljno pažnje, on će to prije shvatiti njezinim konkretnim djelima – primjerice ako izađe na kavu na koju on ne želi ići, već da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

Ne vidim više smisla…

Osim ako je doista riječ o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o prekidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način – to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poante i namjere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozoskim zaključcima i premišljanjima koje se ponavljaju, a ne vode nigdje.

(24 sata.hr)