Magazin 27.09.2015.

10 stvari koje žene trebaju izbjegavati na početku veze

ČITANJE: 2 minute
Zena veze

Saznajte kojih 10 stvari će ga totalno odbiti, pa vas savjetujemo da ih izbjegavate:

1. Imate veoma duge nokte

Muškarci vole žene sa lijepim i urednim noktima, a ne sa noktima koje ga mogu slučajno povrijediti ili ogrebati. Sa predugačim noktima izgledaćete neuredno što ga sigurno neće zadiviti.

2. Potcjenjujete sebe

Pametan, ambiciozan i siguran muškarac će biti oduševljen vašom inteligencijom, i neće se plašiti nje. Ako primjetite da se konstantno prilagođavate vašem muškarcu kako biste ga privukli (i zadržali), a pritom „gubite“ svoju ličnost, vjerovatno izlazite sa previše neinteligentnih muškaraca. Takvi muškarci ne cijene vašu posebnost.

3. Prilijepljeni ste za njega

Svakom muškarcu (da bi bio muškarac) je potrebno vrijeme za sebe. Dajte mu prostora – koliko god da mu je potrebno! Poslije nekog vremena, primijetićete kako će početi da se vraća vama.

4. Ponašate se kao da ste mu majka

Poznati psiholog Sigmund Frojd rekao je da muškarci na neki način žele da izlaze sa njihovim majkama. Možda. Muškarci žele ženu koja je savršena, baš kao što je njihova majka, ali sigurno ne žele da imaju drugu majku.

5. Koristite previše parfema

Parfem bi trebalo da naglasi vaš prirodan miris koji će istaći vašu posebnost. Nema ništa gore od ljubljenja ženskog vrata koji je natopljen prejakim parfemom.

6. Nosite jaku šminku

Nosite šminku da istaknete svoje karakteristike lica – a ne da pravite nove!

7. Ostavljate garderobu, svuda

Ovo je jednostavno pravilo. Ako živite zajedno, ostavljajte odjeću kući! Ako ste u ranoj fazi veze, nosite je kući sa sobom!

8. Flertujete sa drugim momcima

Najlakši način da ga razbjesnite je da flertujete sa drugim dečkom, i to baš ispred njega. Ako vam je toliko dosadno u vašem životu pa imate potrebu da pravite dramu, vi ste nezreli za vezu. Ostanite sami dok ne odrastete.

9. Previše ste dostupni

U kojoj god da ste fazi veze,vi morate da imate ispunjen društveni život izvan nje. Ako ga gušite, on će sigurno pobjeći.

10. Negativni ste

Srećan i siguran muškarac izbjegava negativne žene u širom luku. Ne budite mrzovoljne i mračne već cijenite ono što imate.

(B92)