Biznis 06.04.2016.

10 trikova na Fejsbuku

ČITANJE: 2 minute
facebook
Ne možete zamisliti dan bez Fejsbuka? Ispostavilo se da čuveni Fejsbuk ima nekoliko tajni.

Upoznajte ih:

1. Nađite sve svoje fotografije koje se nalaze na Fejsbuku: Idite na “Evidenciju aktivnosti” (možete je naći u vašem profilu). Kliknite na “Slika”, potom “Fotografije” i “grupa primalaca.” Na ovaj način, možete provjeriti sve fotografije na kojima ste bili ili vas je neko obilježio. Pronaćićete neke iznenađujuće rezultate.

2. Postovi koji iritiraju: Umorni ste od čitanja o porodici Kardašijan ili o političkim skandalima? Postoji način! I ne, nemate pravo da blokirate ili izbrišete “fanpage”. Samo instalirajte odgovarajući plug-in, na primjer: F.B.Purity

3. Sakrijte status: Išla ste na put iz snova i želite da podijelite fotografije sa prijateljima. Ali, naravno da ne želite da svi vide vaše fotografije. Kliknite na “Prijatelji”, “Napredna podešavanja” i otovoriće se prozor “Ne dijeli”, gde možete da dodajete korisnike sa kojima ne želite da dijelite događaje iz života. Oprez! Facebook to čuva, pa ako želite da suzbijete ovu opciju, morate izbrisati imena sa liste.

4. Sačuvajte klipove koje želite da kasnije gledate: Pregledate svoj zid, primijetite snimak, koji izaziva senzaciju među prijateljima, ali ste na času ili sastanku? Kliknite u gornjem desnom uglu i odaberite “Sačuvaj film.” Onda samo idite na evidenciju aktivnosti i kliknite na “sačuvano”. Voila!

5. Sakrijte informacije da ste pročitali poruku: Dobili ste ličnu poruku i pročitali ste je, ali ne možete (ili ne želite) da odgovorite na nju. Instalirajte dodatak za Chrome pod nazivom Facebook Unseen!

6. Dobijajte obavještenje kada vas neko izbaci sa liste prijatelja: Broj tvojih prijatelja nedavno je počeo da se smanjuje umjesto povećava? Vi ne znate ko vas je izbrisao. Možete da provjerite, pa čak i dobijete obavještenje. Preporučujemo “Unfriend Powiadom” na Facebook-u.

7. Uklonite listu pretraga: Fejsbuk čuva sve! Sve je prikazano u prozoru kada kliknete “Traži”. Idi na evidenciju aktivnosti, kliknite na “Više” i pronađite “Traži”. Sada možete bezbjedno ukloniti pretrage koje želite.

8. Napravite nevidljiv razgovor: Vi volite svoje prijatelje, ali ne želite uvijek da pricate? Kliknite na opcija chat, a zatim na “Advanced Settings”. Sada možete isključiti razgovor za neke prijatelje.

9. Preuzmite sve vaše sa Fejsbuka: Želite da provjerite svoj prvi post, ili imate pristup svim vašim fotografijama na računaru? Idite na “Settings”, “General”, i na kraju ćete naći “Preuzmite kopiju svojih Facebook podataka”.

10. Kako vaš profil izgleda “javno”?: Pitate se kako vaš profil izgleda kada ga gleda lice koje ne pripada grupi prijatelja? Samo kliknite na dugme pored “Spisak aktivnosti”  i idite na “Vidi…”.

(Vesti.rs)