100 radnih mjesta za kadete u Graničnoj policiji BiH

Granična policija BiH otvorila je vrata za prijem novih članova, a posao će dobiti 100 kandidata.

Konkurs za prijem kadeta u činu policajac biće otvoren do 1. decembra ove godine, a zainteresovani moraju imati završen četvrti stepen školske spreme.

– Kandidati koji se prijavljuju moraju biti državljani BiH, imati između 18 i 35 godina – navodi se, između ostalog, u oglasu Granične policije BiH.

Posebni uslovi koje kadeti moraju ispuniti su položen vozački ispit B kategorije, poznavanje jednog svjetskog jezika i rada na računaru, a takođe moraju znati da plivaju.

U Graničnoj policiji ističu da će kadeti biti odabrani na osnovu testova kojima će biti podvrgnuti, a koji podrazumijevaju testove opšteg znanja i fizičke sposobnosti, provjeru plivanja, te ljekarski i psihološki pregled.

Istakli su da će prije donošenja odluke o izboru svi kandidati proći bezbjednosnu provjeru u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima.

– Primljeni kandidati ići će na obuku u Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, koja će trajati 30 sedmica. Nakon završene obuke kandidati će biti primljeni na probni rad u trajanju od godinu i raspoređeni na radna mjesta u organizacionim jedinicama širom BiH – navodi se u oglasu Granične policije BiH.

(Glas)

PRIJEDLOG GRADONAČELNIKA Šta se krije iza najavljenog formiranja foruma za bezbjednost

Nakon stradanja Davida Dragičevića, bombe ispoda automobila profesora i ispaljivanja zolje na zgradu, gradonačelnik Igor Radojičić odlučio je da formira novo tijelo i podigne nivo bezbjednosti u gradu. Gradonačelnik Igor Radojičić, predložio je da se formira forum za bezbjednost građana s ciljem da se i oni uključe i predlože mjere za podizanje stepena bezbjednosti u

TRUSNO PODRUČJE Zemljotresi ne bi trebalo da nas iznenađuju

Jača podrhtavanja tla na području Banjaluke, kao i južne Hercegovine i centralne BiH, mogu se očekivati u budućnosti, ali to ne bi trebalo da iznenađuje stanovnike, jer se nalazimo na veoma trusnom području. Istakla je ovo načelnica Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju u Hidrometeorološkom zavodu RS Snježana Cvijić-Amulić, navodeći da, iako ne možemo predvidjeti tačno vrijeme

“KULTURA U PROLAZU” Izložbe i koncerti bliže građanima

Izložbama, koncertima i drugim aktivnostima građanima će svakog četvrtka biti približeni kulturni sadržaji u okviru projekta “Kultura u prolazu”, koji će biti održani u prostoru atrijuma Gradske uprave te na drugim lokacijama. Na Svjetski dan muzike, 21. juna, sutra će u ovom prostoru Gradske uprave, od 11 do 13 časova, biti održan i prvi koncert

FK BORAC Pripreme čekaju UEFA, igrači odlaze

Banjalučani u nezahvalnoj situaciji jer moraju da selektiraju ekipu za novu sezonu, a ne znaju da li će igrati u PLBIH ili Prvoj ligi RS. Na Gradskom stadionu u Banjaluci u srijedu je održana prozivka igrača, odnosno sastanak, jer će prave pripreme početi nakon donošenja odluke UEFA o statusu Borca. Borac je u nezavidnom položaju

SVJETSKI DAN MUZIKE Koncert hora “Banjalučanke” u parku “Petar Kočić”

Ženski kamerni hor “Banjalačanke” će se i ove godine pridružiti globalnom obilježavanju 21. juna – Svjetskog dana muzike, te uz brojne gradske ansamble koji će aktivno učestvovati u cjelodnevnom muzičkom programu, održati jednočasovni koncert u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” s početkom od 21 čas.