Magazin 19.01.2016.

11 činjenica o Moniki Beluči koje možda niste znali

ČITANJE: 3 minute
monika beluci
Italijanska filmska diva Monika Beluči prošle godine je napunila 51 godinu.

Jedna je od najseksepilnijih žena svih vremena koje nisu pristale na intervencije hirurga. A da li ste znali da je u svijet modelinga ušla sa 13 godina ili da se nikada nije napadno šminkala, ako niste, otkrivamo vam još neke detalje:

Tajna njenog izgleda

Osim genetike, ova Italijanka duguje svoj mladalački izgled i činjenici da se nikad nije pojavljivala napadno našminkana.

Čak i u svakodnevnom životu ona koristi blagu kremu za lice, malo maskare i ruž za usne koji nikad nije napadan. I to je to. Inače, poznata je po izreci da su bore ljepše od plastike.

Prvi put pod reflektorima

Monika je postala model kada je imala samo 13 godina. Tada je pozirala za jednog lokalnog fotografa entuzijastu.

Umjesto advokata- model

Belučijeva je željela da postane advokat, ali joj nije bilo suđeno: studije je morala da plaća, pa se izdržavala modelingom i manekenstvom. Sa 24 godine preselila se u Milano, gdje je potpisala ugovor sa jednom od vodećih agencija – Elite Model. Godinu dana kasnije radila je prvu veliku reviju za kuću Dolče i Gabana, kao i francuski El.

Žena za sva vremena

Jedan od najpoznatijih muških magazina na svijetu, Men's Health stavio je Moniku Beluči na 21. mjesto top liste 100 najljepših žena svih vremena, dok je 2002. bila prva na listi najpoželjnijih žena na svijetu.

Kasno ušla u svijet glume

Njena glumačka karijera počela je 1991. (u filmu La Riffa). Pet godina kasnije je bila nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu u filu Apartman. Nakon toga – postaje rado viđena i u Holivudu. Vrh karijere (prije uloge kod Kusturice i u novom Džejmsu Bondu) doživela je u Posljednjem Hristovom iskušenju i u trilogiji Matriks.

Poliglota

Ako mislite da je ona izreka “lijepa i glupa” tačna – grdno biste se prevarili: osim formalnog obrazovanja, Monika tečno govori engleski, španski i francuski (uz svoj maternji jezik).

Velika stopala

Možda vam se ovo neće svidjeti, ali – jedina mana na ovoj savršenoj ženi su – velika stopala. Doduše, to je relativna stvar. Kada uđe u radnju, traži broj 42.

Čudni običaji

Monika iza sebe ima dva braka. Sa fotografom Klaudijem Basom bila je do 1994. Potom je bila udata za Vinsenta Kasela do 2013. Tokom zajedničkog života, ona i on su živjeli u odvojenim apartmanima jedne vile u Parizu, kako bi “izbjegli rutinu svakodnevnog zajedničkog života”.

Kakva majka, takve ćerke

Ova glumica ima dvije kćerke: Devu i Leoni. Dok je 2005. bila trudna, slikala se za naslovnu stranu magazina Veniti Fer.

Gdje god krene ima dom

Osim stana u Parizu, ova prelijepa Italijanka ima kuće u Italiji, Engleskoj i Brazilu. Zato i ne treba da čudi što joj ćerke govore francuski, engleski i portugalski. Uz italijanski, naravno.

Najstarija Bondova devojka

S obzirom na to da je za vrijeme snimanja filma “Spektar” sa Danijelom Krejgom imala ravno “pet banki”, Monika Beluči je apsolutni rekorder u starosti Bondovih ljepotica. Na drugom mjestu je Onor Blekmen, koja je u vrijeme snimanja Goldfingera imala 37 godina.

(Stil.rs)