Magazin 19.04.2016.

11 pravila u životu Bila Gejtsa

ČITANJE: 2 minute
BIL GEJTS
Ove životne lekcije treba zapamtiti jer ih je napisao najbogatiji čovjek na svijetu. O Bilu Gejtsu možete da mislite šta god hoćete, ali pošto se radi o čovjeku koji je već otprilike dvije decenije najbogatiji na svijetu – ne možete ga tek tako zanemariti.
A kad vam jedan takav lik da nekoliko lekcija o životu, to definitivno treba pročitati, dobro zapamtiti, a bogami i primjeniti.

1. Život nije fer, naviknite se na to – prestanite da očekujete od života da vam na tanjiru isporuči ono što vi mislite da vam pripada, potrudite se da dobijete ono što vam treba.

2. Svijet je baš briga što za sebe mislite da ste bitni – on očekuje da nešto postignete prije nego što pomislite da ste faca, pa se zato što prije bacite na posao.

3. Nema velike plate odmah nakon škole – položaj, ugled i novac moraju se zaraditi.

4. Ako mislite da vam je profesor opak, sačekajte da upoznate svog šefa – sve ono što vam se događa u školi zaboravite istog trenutka kad je završite, jer će vaš šef ispuniti sve najgore noćne more koje ste imali – i budite spremni za to!

5. Pečenje hamburgera (ili konobarisanje) nije ispod vašeg nivoa – posao je posao, zarada je zarada, stvar je u tome kako ćete vi to prihvatiti, kao nužno zlo ili mogućnost koja vam se pruža.

6. Vaši promašaji nisu greška vaših roditelja – ma kakav vi odnos imali s njima, zapamtite jednu stvar: za sve što napravite, odgovorni ste sami, oni s tim nemaju veze!

7. Vaši roditelji znaju stvari koje vi ne znate – ipak su stariji od vas i naučili su kako svijet funkcioniše, pa kad iz njihovih riječi uklonite njihovu filozofiju, shvatićete neke istine prije nego što ih osjetite na svojoj koži.

8. Škola trpi gubitnike, život ne – ako ste se provlačili kroz školu na sreću i simpatičnost, to ne znači da će vam to uspjeti i u životu, on je mnogo suroviji.

9. Život nije podjeljen na semestre – nema slobodnog leta za „razmišljanje“ i „pronalaženja svojih najboljih strana“, poslodavci žele najbolje od vas sada i odmah, ne sutra ili za godinu dana.

10. Televizija ne predstavlja stvaran život – sve što vidite na TV je namješteno, pa čak i one stvari koje se snimaju uživo, zato, osim dokumentaraca o životinjama, sve uzimajte s velikom dozom rezerve.

11. Budite dobri prema štreberima jer ćete na kraju vjerovatno raditi za jednog od njih. Zato, pazite koga gazite!

(Kurir)