15 kg droge proizveli u centru Banjaluke

Više od 15 kilograma marihuane zaplijenjeno je juče u policijskoj akciji u Banjaluci, tokom koje je u centru grada, u jednoj od baraka na Paskulinoj ciglani, pronađena laboratorija za proizvodnju ove zakonom zabranjene biljke!

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su uhapšeni Banjalučani Dragan Petković (51), Vladimir Maksimović (35), Ranko Jović (63) i Aleksandar Ćutković (46).

Objavljeno je da je dio njih odranije poznat policiji. Štaviše, jedan od njih hapšen je prije nekoliko mjeseci, kada je na njegovom imanju u selu kod Banjaluke pronađen zasad od nekoliko stotina stabljika indijske konoplje. Osim njega, juče je uhapšen i njegov komšija.

Naš izvor otkriva da policija sklapa kockice o ulozi svakog od četvorice uhapšenih.

“Sumnja da su u toj četvoročlanoj grupi Petković i Maksimović bitniji ‘igrači’, odnosno da su bili idejni tvorci za proizvodnju marihuane na ovom mjestu, kao i da su oni koristili tu baraku”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Satima je juče prostor oko barake u Ulici Jovana Dučića bio ograđen policijskim trakama, a nešto poslije podneva, policajci su u svoj kombi počeli da unose dokaze koji su u objektu pronađeni.

“Prostorija u baraci, u kojoj je nađena laboratorija, strašno je neuredna. Pravi haos zatečen je unutra. Pored kojekakvih stvari, uključujući i stari aparat za kafu, nađene su desetine što manjih što većih saksija s konopljom. U jednoj od prostorija nađena je i obješena marihuana, skoro pa potpuno suva. Ukupno, minimalno 15 kilograma. Zasad, ali moguće je da će kilaža biti mnogo veća, jer se pretresanje nastavlja”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Nađena je i oprema za uzgoj marihuane, kao što su UV lampe, aluminijumske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje, ali i mobilni telefoni i nosači SIM kartica i slično.

Dok su policajci češljali baraku, te iz nje iznosili pakete sa dokaznim materijalnom, mještani ni slutili nisu šta se događa u njihovom komšiluku.

“Drogu našli ovdje, u srcu grada, nama pred nosom? Šokirana sam, stvarno. Ništa nisam vidjela, vjerujte mi. Tobože, prije nekoliko dana baraku je obilazio neki sumnjiv muškarac, čudno se ponašao. Ali, kad malo bolje razmislim, pogledajte krov barake, na njemu se vidi da su biljke počele rasti. Usred zime. Dakle, pokrenula ih je toplota odozdo”, priča za “Nezavisne” jedna mještanka. Ostali mještani, takođe u čudu, kažu da je u jednu ruku ovakav postupak uzgajivača droge i logičan.

“Do sada sam čitao da se marihuana uglavnom sadi na mjestima gdje ljudska noga rijetko stane. Možda su ovi mislili da se na ovaj način nikada neće ni pretpostaviti da ovdje sade marihuanu”, priča jedan mještanin.

Zanimljivo je da je ova laboratorija nađena blizu Narodne skupštine RS, ali i Centralne banke BiH, te sjedišta nekoliko političkih partija.

Kada je laboratorija pronađena, uslijedili su pretresi u stanovima i poslovnim objektima u Banjaluci.  Saslušano je više svjedoka.

Kako je potvrdila Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, u jučerašnjoj akciji učestvovali su pripadnici te, kao i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)

Težak udes u Banjaluci, mercedes se zabio u kamion

Na banjalučkom zapadnom tranzitu došlo je do teške saobraćajne nezgode, zbog čega se saobraćaj odvija otežano. Udes se dogodio iznad Ulice Ive Andrića u blizini pasarele, a kako nezvanično saznajemo do njega je došlo kada se putnički automobil mercedes zabio u kamion. Nema informacija da li je neko u ovoj nezgodi zadobio povrede, ali je

“Pravda za Davida” i “Narodni protest” na Trgu Krajine

Više stotina Banjalučana okupilo se večeras na glavnom gradskom trgu povodom 202. dana podrške porodici Dragičević u višemjesečnoj borbi oko utvrđivanja tačnih okolnosti ubistva mladića Davida Dragičevića. Na skupu je bilo više ljudi nego što je uobičajeno. Istovremeno se održavao i “Narodni protest” protiv, kako se navodi “krađe izbora”. Na trgu su bili i predsjednik

POLICAJAC ZAPRIJETIO VOZAČU: Kad te ‘zaždijem’ iza ušiju

Na Facebook stranici “Policija Zaustavlja – Banja Luka” objavljen je video na kome se vidi kako policajac prijeti jednom vozaču koga je prethodno zaustavila patrola banjalučke policije. U opisu video snimka navodi se da je dečka zaustavila policija i napisala mu novčanu kaznu, a potom, počeo da se prijeti. Na snimku se čuje kako iznervirani

NEOPHODNI NOVI DRŽAVNI VRTIĆI U Banjaluci godinama dug spisak djece koja čekaju obdanište

Uprkos proširenjima i dogradnji pojednih državnih vrtića, u Banjaluci još uvijek smještaj čeka oko 2.000 mališana. Problem sa listama čekanja već godinama muči roditelje koji, zbog manjih cijena, žele svoje dijete da upišu u državne vrtiće. Tako mnogi roditelji tokom čitave godine, a posebno ovih jesenjih dana, muku muče kako naći mjesto i upisati djecu

“EKO TOPLANE”: Radijatori topli od ponedjeljka

Građani Banjaluke, koji su priključeni na toplovodne cijevi “Eko toplane” od ponedeljka mogu da očekuju tople radijatore u svojim domovima. -Prema važećim opštim uslovima o proizvodnji, isporuci i korištenju toplotne energije koje je usvojila Skupština Grada Banjaluka, grijna sezona počinje 15. oktobra. “Eko toplane” Banjaluka prvi put u ovoj grijnoj sezoni počele su sa grijanjem