Magazin 27.01.2016.

15 načina da prebolite raskid kao zrela odrasla žena

ČITANJE: 5 minuta
raskid
Ona glupa pretpostavka da “žene jedu sladoled i plaču u krevetu nakon raskida” je aut (i seksistička je). Zapravo, ne postoji bolje vrijeme nego poslije jako slomljenog srca za potpuni životni preokret!
1. Ili ga blokirajte ili ga sklonite sa liste prijatelja na Fejsbuku, jer to će biti vaša “sahrana”!

Možda mislite da ste odgovorna i zrela žena koja može da se izbori sa tim kada ga s vremena na vrijeme vidi na Fejsbuku. Oboje ste odrasli ljudi zar ne? A šta ako vidite prelijepu crvenokosu djevojku u njegovom naručju na slici? Zašto vam treba to?

2. Nemojte odmah da se istrčite i ponudite mu da “ostanete prijatelji” – a ako on to predloži, recite da ćete razmisliti o tome.

Ovo je impuls jer ne želite da izgledate kao da vam je previše marite oko raskida. Jer vi ste tako super! Toliko ste super da vam srce više ne kuca iiiiii – mrtvi ste! Ali iskreno, tokom ovog nategnutog, čudnog perioda raskida, teško je reći da li ćete biti u stanju da budete prijatelji ili ne. Generalno, jedna osoba želi prijateljstvo, ali druga želi nešto više. To morate da sredite prije nego što možete da imate zdravo prijateljstvo…ako to ikada može da bude. Ne priznajete poraz jer ne želite prijateljstvo.

 

3. Ako dobijete želju da pijete sami, pozovite neke prijatelje ipak.

Najgore je kada ste sami, tužni i kada pijete. Kada ste tek raskinuli sa nekim, obično uz alkohol napravite neku glupost. Tešku glupost. Bar budite sami sa ljudima koje volite. Svi smo mi imali slomljeno srce – i oni vam neće suditi što pijete vino prljave kose u pidžami!

 

4. Ako želite da pijane pošaljete poruku, zamolite prijatelje da vam uzmu mobilni telefon i bace ga u vulkan.

Oh, koliko nebrojeno puta ste pijani poslali poruku bivšem u 2 ujutru i mislili da ako vam odgovori on još uvijek osjeća nešto prema vama. Pijane poruke bivšem je pad u zečiju rupu. Njegovo odgovaranje “ništa” na vaše glupo pitanje “Šta ima?”, ne znači da će uskoro vjenčanje.

 

5. Započnite neku intenzivnu, bijesnu rutinu vježbanja

Možda ovo nije najbolje vrijeme za jogu. Možda je odlično vrijeme za nešto novo, kao kikboks. Nešto gdje zaista možete da izbacite svu tu negativnu energiju.

 

6. Provodite dosta vremena napolju.

Ovo je kliše, ali svjež vazduh zaista razbistri um. Vidjeti sunce s vremena na vrijeme je odlično. Priuštite sebi bar 2 sata dnevno da napustite vašu “pećinu izgubljenih snova” i komunicirajte sa ljudima napolju.

7. Smuvajte se sa nekim nevjerovatno zgodnim tipom, ako je to ono što želite, a onda dajte sebi malo vremena da shvatite ko ste!

 

8. Ako počnete da se viđate sa nekim novim, idite polako…

Ej! Tek ste izašli iz veze i vaše srce je izvrnuto naopačke i eksplodiralo je kao tanker u filmu Žan Klod Van Dama. Ako radite sve korak po korak i uživate u opuštenim stvarima neko vrijeme, to će vam dati vremena da procijenite da li zaista želite da budete sa nekim opet ili vam samo treba jako dobar seks.

 

9. Dozvolite sebi da plačete ako želite

Suzdržavanje suza na radnom mjestu, prodavnici ili tržnom centru je zaista ok. Međutim ako stalno suzbijate suze nagomilaćete emocije sve dok ne eksplodirate u sred kancelarije! E to će biti čudno, zato plačite kad god ste u prilici i kada osjećate potrebu!

 

10. Ako dobijete Fejsbuk pozivnicu za žurku njegovog najboljeg druga…ostanite kod kuće, stavite masku za lice, jedite kinesku hranu i gledajte neku dobru seriju.

Uvijek postoji jak izazov da se pojavite u najboljem izdanju kod njegovog druga i da ga učinite ljubomornim. Mislite da ćete to dobiti? Ipak činite da se sve vrti oko njega, a ne oko vašeg dobrog emotivnog statusa, a i vidjeti ga će samo otvoriti ranu!

 

11. Nemojte da planirate kako ćete ga vratiti – planirajte kako ćete sebe da vratite!

Napravite neke čvrste odluke, počnite da se bavite sportom, idite negdje na put sa drugaricom. Okrečite sobu, svejedno! Samo uradite nešto za sebe!

 

12. Napišite mu srceparujuće pismo i nemojte nikada da ga pošaljete!

Izbacite sve iz sebe – na papir i ako baš ne možete da se iskontrolišete pošaljite ga najboljoj drugarici, bar ste nekome poslali!

 

13. Izbjegnite da detaljišete po Fejsbuku

Ili na Tviteru. Ili na Instagramu. Ili bilo gdje! Živite svoj život! To što ćete da kukate po društvenim mrežama nije dobro ni za koga i kasnije će vas biti sramota.

14. Kupajte se

Kupke su opuštajuće i savršene za raskide. Kada ste posljednji put napunili kadu i uživali uz čašu dobrog vina? Tuširanje se ne računa, naravno.

 

15. Prestanite da krivite sebe i razmišljate, “Da sam samo gledala više akcionih filmova/ofarbala kosu u plavo/bila više kul.”

Potrebno je dvoje za raskid – nije problem bio samo u vama, već vas dvoje kao par. Pomalo je i narcistički da krivite sebe za raskid! Ako pokušate da gledate na vezu spolja, možda ćete lakše uvidjeti stvari za koje ste oboje krivi.

 

(Kurir)