Magazin 25.04.2016.

15 odjevnih komada koje odmah treba da izbacite iz ormara

ČITANJE: 2 minute

muske japanke

Otvorite ormar i dobro pogledajte! Da li vidite neki od ovih 15 komada sa naše liste? Preporučujemo da ih se odmah otarasite, jer vas upravo oni sprječavaju da budete besprekorno stilizovani, piše Men's Health.
POSEBNA KOŠULJA ZA IZLASKE

Ovo je ona košulja u vašem ormaru u kojoj mislite da ste spremni za zabavu. Možda ima pruge, možda mislite je boja moćna, možda je samo crna, ali nemojte više da je nosite.
Šta god da je u pitanju, vjerovatno je previše. Obična košulja će biti sasvim dovoljna. Nemojte da se trudite previše, piše Telegraph.

VEZENI ELEMENTI NA DŽINSU

Osim ako sami niste ukrasili farmerke, pa se želite pohvaliti svojim ručnim radom, ne postoji ni jedan jedini razlog da nosite ovakve farmerke.

PLASTIČNE JAPANKE

Ako posjedujete par plastičnih japanki trebalo da ih nosite na plaži i onda da ih tamo i ostavite, jer su one prije svega namijenjene djeci.

KAIŠ SA NITNAMA

Ovaj komad će poručiti svima da ste i dalje tinejdžer.

PRSLUK NA KOPČANJE

Možete ga nositi, ali kao sastavni dio trodijelnog odijela.

ŠARENE MAJICE

Šarene, ekcentrične majice su sastavni dio dječijih rođendanskih zabava, a ne dio ormara ozbiljnog muškarca.

ŠIROKE KRAVATE

Specifičan modni trend popularan tokom 1990-ih godina je nešto što je davna prošlost i nešto što treba da izbjegavate u širokom luku.

TEVA SANDALE

Svrha ovih sandala nije najjasnija. Da li su prikladne za trčanje? Ne. Za plažu? Postoji bolja obuća za te prilike. Planinarenje? Pa ne baš. Utisak je da su ove sandale napravljene samo da izblamiraju onoga ko ih nosi.

PREVELIKE JAKNE

Bez obzira da li su to prevelike zimske jakne ili sakoi, vodite računa da moderan muškarac treba da nosi skladno skrojenu odjeću. Pod tim mislimo da odjeća treba da vas čini vitkim i da se u njoj lijepo osjećate, a ne da vas sputava.

PANTALONE SA DŽEPOVIMA

Ukoliko nemate potrebu da nosite gomilu stvari u džepovima, nemojte stalno nositi kargo pantalone sa džepovima.

SURFERSKI ŠORTSEVI

Momci čak i na plaži mogu da greše u pogledu mode. Premali ili preveliki kupaći šortsevi su najčešća greška. Nabavite par kupaćih šortseva koji će lijepo pristajati na struku, a čije će nogavice biti malo iznad koljena.

FEDORA ŠEŠIRI

Male su šanse da znate da nosite fedora šešir na pravi način. Uglavnom ih muškarci kombinuju sa pogrešnim odjevnim komadima što pokvari njihov cjelokupni utisak.

MAJICE BEZ RUKAVA

Majice bez rukava izgledaju neprikladno čak i u teretani!

PLETENI NAKIT

Ovaj predmet u svom posjedu možete zadržati samo kao uspomenu, ukoliko ima posebnu vrijednost za vas.

MAJICE SA APLIKACIJOM

Majice sa aplikacijama i raznim porukama nisu toliko smiješne, a osim toga, u njima ćete uvijek izgledati pomalo djetinjasto i bez stila.

(Kurir)