Sport 12.04.2019.

Karate klub Sinđelić obilježava 50 godina postojanja

ČITANJE: 1 minuta

Univerzitetsko sportsko društvo karate klub Sinđelić iz Banjaluke ima dvostruki razlog za zadovoljstvo. Klub, koji je nastao iz nekadašnjeg Karate kluba Rade Ličina, obilježava 50 godina postojanja, a u subotu će biti domaćin 15. otvorenog prvenstva Banjaluke.

“Ponosni smo na jubilej i na sve uspjehe koje su ostvarili naši takmičari. Klub Rade Ličina je 1993. promijenio ime u Sinđelić, a uspjesi su nastavili da se nižu. Najponosniji smo na činjenicu da je veliki broj sportista prošao kroz klub, mnogi su završili fakultete, bili vrhunski sportisti i dobri ljudi. Takođe, klub je iznjedrio mnogo reprezentativaca, imali smo osvajače svjetskih, evropskih i balkanskih medalja, a četvoro najboljih sportista RS je bilo iz Sinđelića. Godine 2005. Sinđelić je proglašen za najbolji sportski kolektiv u Banjaluci, a Aleksandar Mihajlović je bio najbolji sportista”, rekao je Miroljub Kremenović, šef stručnog štaga Sinđelića i potpredsjednik, ali i prvi karatista Sinđelića koji je proglašen za najboljeg sportistu RS.

Tim priznanjem mogu da se pohvale i Dragiša Vuletić, Boris Jeličić i Dalibor Blagojević.

Među učesnicima subotnjeg turnira (počinje u 10 časova u dvorani “Borik”) su vjerovatno neki novi asovi, a organizator najavljuje kvalitetno takmičenje.

“Turnir će biti za sve uzrasne kategorije, takmičenje će biti pojedinačno i ekipno, u katama i borbama. Očekujemo između 800 i 1.000 takmičara iz Austrije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH, i kao i dosad kvalitetno takmičenje. Ljudi vole da dođu u Banjaluku, vole dvoranu ‘Borik’ i iz iskustva mogu reći da svi zadovoljni odlaze s turnira”, dodao je Kremenović.

(Nezavisne)