170 mjesta u budućem vrtiću u Lazarevu

Za više od 170 mališana iz Lazareva biće obezbjeđen smještaj u novom dijelu vrtića „Kolibri“, u nastojanju da se do kraja iduće godine otvori novih 450 mjesta u sistemu gradskih zabavišta.

Dok se intenzivno radi na izgradnji i opremanju novih vrtića i na Petrićevcu i Starčevici, na gradilištu budućeg vrtića u Lazarevu trenutno se izvode radovi na izradi gornje ploče objekta, koji će zazuzimati površinu od 1.150 kvadratnih metara.

Do kraja ove godine biće izvedena prva faza radova, vrijedna 550.000 KM. Ta zaj novac, objekat će biti izgrađen, pokriven, urađena vanjska stolarija i dio vode i struje. Naredne godine objekat novog vrtića biće u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, početkom godine je  proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu, a nedavno je rekonstrisan i najstariji vrtić u gradu “Ježeva kućica“.

Protekle sedmice počela je gradnja novog vrtića na Petrićevcu za smještaj više od stotinu djece, a u toku je rekonstrukcija objekta na Stračevici koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija, a koji će biti pretvoren u vrtić za smještaj oko 50 djece.

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan