Politika 24.04.2018.

22. SJEDNICA Odbornici danas o suficitu budžeta

ČITANJE: 1 minuta

Danas se banjalučkoj Skupštini održava 22. sjednica, a odbornike na dnevnom redu čeka 49 tačaka. 

Između ostalog, na dnevnom redu je prijedlog Statuta Grada, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu, te prijedlog odluke o raspodjeli utvrđenog suficita i neutrošenih namjenskih sredstava za 2017.

Na osnovu prošlogodišnjeg suficita, Grad će imati na raspolaganju dodatnih 4,9 miliona KM za realizaciju planiranih projekata.

Pored toga, Skupština će se opredijeliti i u vezi neutrošenih 1,35 miliona KM namjenskih sredstava za prošlu godinu. Ukoliko Skupština usvoji ovu odluku, iz Gradske uprave rekli su da će raspoloživa sredstva najvećim dijelom biti usmjerena u finansiranje kapitalnih projekata.

Pred odbornicima je i prijedlog Nacrta Strategije razvoja kulture Banjaluke i prijedlog akcionog plana projekata Grada za 2018. godinu.

Iz oblasti saobraćaja, planirano je razmatranje prijedloga odluka o razvrstavanju lokalnih puteva i ulica i o upravljanju, građenju, rekonstrukciji, održavanju, rehabilitaciji i zaštiti lokalnih puteva i ulica u naselju na području grada.

Više nacrta izmjene dijelova regulacionih planova i odluka o dodjeli prostora u zakup pod posebnim uslovima takođe će biti predmet rasprave kao i izvještaji o realizaciji Strategije razvoja grada u periodu 2007 – 2019. godine.

Gradski parlament razmatraće i izvještaje o radu za prošlu godinu i programe rada za ovu godinu Turističke organizacije grada i JU Centar za socijalni rad Banjaluka, kao i program poslovanja za 2018. godinu JU Sportski centar „Borik“ i informaciju o finansijskom poslovanju JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za prošlu godinu.

(Srpskainfo)