Klinton: Šta ću sa Rusima ako pošaljem vojsku na Kosovo?

bler klinton
U razgovorima bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona i britanskog premijera Tonija Blera tema je bila i situacija na Kosovu i Metohiji.

U transkriptima razgovora do kojih je došao Njujork tajms navodi se da su dvojica lidera odbacili mogućnost ubistva tadašnjeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Između ostalog, Bler i Klinton su konstatovali da je Džordž Buš mlađi ”prevarant”, kao i da ruski predsjednik Vladimir Putin posjeduje veliki potencijal.

Klinton je čak podvukao paralelu između iračkog lidera Sadama Huseina i Slobodana Miloševića.

-Nemam interes da jurim i ubijem Sadama. Ne šalim se sa njim, samo ne želim da njegov hemijski program napreduje. Ne bih da šaljem trupe na Kosovo, ako to uradim, šta kog đavola onda da uradim sa Moskvom ako nam to bude pogoršalo odnose?- upitao je Klinton Blera.

Dvojica nekada najmoćnijih lidera svijeta su se saglasili da je ruski predsjednik Vladimir Putin veoma pametan i razborit i da su njegove namjere generalno časne, ali i da se još nije odlučio da li će da uspostavi demokratski sistem.

(Agencije)

SKUP PODRŠKE JEDINSTVU SP “Nije partija jedan čovjek, partija smo svi mi”

Simpatizeri i članovi Socijalističke partije organizovali su skup podrške jedinstu SP, narodim poslanicima SP i Gradskom odboru SP Banjaluka.  Organizatori pozivaju predsjednika GO i narodnog poslanika Gorana Selaka i predsjednik stranke Petra Đokića da ima se obrate. – Nije partija jedan čovjek, partija samo svi mi – poručio je Selak. (Srpskainfo)

VANREDNA SKUPŠTINA GO DNS PRIJEDOR: Rodić novi predsjednik

U Prijedoru je održana vanredna skupština gradskog odbora DNS-a na kojoj je za predsjednika izabran Dragutin Rodić umjesto dosadašnjeg Milenka Đakovića. Skupštinu je sazvao dosadašnji predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milenko Đaković, a prisustvovao je i predsjednik stranke Nenad Nešić. (RTRS)

SONJA MARKOVIĆ: “Carnegie Hall” ostvarenje sna svakog umjetnika

Mlada pijanistkinja iz Foče Sonja Marković nastupiće u Njujorku 11. juna u čuvenom “Carnegie Hallu”, zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić, violinistkinjom, i Lidijom Paulin, violončelistkinjom. Ovaj talentovani trio će izvesti kompoziciju Arna Babadjaniana, jermenskog kompozitora. Markovićeva je u razgovoru za “Nezavisne” objasnila da su do nastupa došle pobjedom na međunarodnom takmičenju “Viva – Musica”, koje

RADOJIČIĆ: Cilj za predstojeće lokalne izbore – pobjeda na oba nivoa

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić poručio je da na predstojećim lokalnim izborima žele pobjedu na dva nivoa i najavio da ulaze u proces formiranja štabova i u ostale predizborne radnje. Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da je cilj ove stranke jasan – pobjeda na izborima za gradonačelnika u partnerstvu sa drugim koalicionim

CVIJANOVIĆEVA O NEMIRIMA U SP: Koalicija neće biti ugrožena

Kako god da se razriješi trenutna situacija u Socijalističkoj partiji, koaliciona većina neće biti ugrožena, izjavila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, uoči današnjeg održavanja proširene sjednice Gradskog odbora SNSD Banjaluka.  Socijalističku partiju ovih dana drmaju nemiri, kada su prvo poslanici SP u Narodnoj skupštini RS zatražili smjenu Petra Đokića sa mjesta predsjednika te partije, ali

RADOJIČIĆ: Počinje proces unutarstranačkog kandidovanja

Gradski odbor SNSD-a, na proširenoj sjednici u Banjaluci koja je u toku, definiše zadatke za prvi dio ove godine, s obzirom da su lokalni izbori u oktobru. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić kaže da počinje proces unutarstranačkog kandidovanja, a sve bi trebalo biti završeno u maju. Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj