Sport 30.10.2020.

JAGODIĆ: Idemo u Tuzlu da prekinemo negativnu tradiciju sa Slobodom, u timu će biti i Vranješ

ČITANJE: 3 minute

Trinaesto kolo M:tel Premijer lige BiH otvoriće Sarajevo i Mladost već u petak od 17 časova, a osim mostarskog derbija koji se igra u subotu očekuje nas još jedan izuetno zanimljiv duel, Sloboda će u nedjelju dočekati banjalučki Borac.

Biće to teško gostovanje za Banjalučane, koji nisu na Tušnju slavili još od 2012. godine, ali trener Banjalučana Vlado Jagodić je optimista, piše mondo.ba.

“Vrlo dobro znamo da gostujuće utakmice donose prevagu u prvenstvu. Poslije poraza u Bijeljini imamo dvije pobjede (Kup BiH i PLBIH, op.a.) što je dobro, ali je utakmica sa Slobodom prilika za treću vezanu pobjedu. Tabela dobija stvarno stanje, igraju sa zaostale utakmice. Trenutno smo na trećoj poziciji, ali mi nismo zadovoljni time i razmišljamo samo kako da pobijedimo Slobodu na Tušnju. Mene ne interesuje ta negativna tradicija u duelu sa njima. Imamo kvalitet, porast forme, kompaktnost i sve više raspoloženih igrača tako da imamo pravo da budemo optimisti”, poručio je Jagodić.

Strteg crveno-plavih ističe da cijeni sve u Slobodi, ali da je njegova ekipa spremna za ovaj meč.

“Biće teška utakmica, to jeste ona floskula, ali biće teška koliko mi to dozvolimo. Sloboda je remijem u Bijeljini pokazala da ima porast forme. Moramo da ih cijenimo, ali isto tako znamo kako igraju i kako mi treba da igraju. Cijenim sve te momke tamo, od igrača do onih koji vode klub. Sloboda je u šest posljednjih utakmicala mijenjala tri načina igre, ali spremni smo na sve varijante. Znamo da imaju opasne bekove, ali i mi tu imamo odgovor. Dobro se poznajemo i imamo pravu, uz respekt prema slobodi, da se nadamo dobrom rezultatu. Ovo je prilika za treću pobjedu u nizu, a ono što slijedi poslije je zabranjeno da se trenutno govori i rzamišlja, taj Željezničar, ovo je prilika da napravimo dobar uvod u tu utakmicu”, rekao je trener Borca.

On ima razloga za zadovoljstvo, pošto će ponovo moći da računa na kapitena Stojana Vranješa, o čijem značaju za ekipu Borca ne treba ni govoriti.

“Drago mi je što se roster širi, kapiten Vranješ se vraća, on će se staviti na raspolaganje za cijelu utakmicu, upitno je da li može svih 90 minuta, ali nama izuzetno znači igrački i psihološki da se vraća kapiten”, istakao je Jagodić.

Trener Borca ranije je radio u Slobodi, a tada je dres Tuzlazka nosi i Almedin Ziljkić, koji je nedavno dobio poziv u reprezentaciju BIH, ali ne želi da to ističe u prvi plan.

“Skoncentrisan sam na utakmicu sa Slobodom, a reprezentaciju trenutno ostavljam po strani. Očekuje nas teška utakmica, znamo svi koliko je teško gostovanje na Tušnju. Nadam se da smo izvukli pouke iz meča u Bijeljini i sada se okrećemo Slobodi, a onda i Željezničaru, nadam se pobjedi i u prvom i u drugom meču”, rekao je Ziljkić

PREMIJER LIGA BiH, 13. KOLO

Petak

Sarajevo – Mladost (17.00)

Subota

Krupa – Tuzla siti (14.00)
Široki Brijeg – Olimpik Sarajevo (17.00)
Zrinjski – Velež (17.00)
Željezničar – Radnik (19.00)

Nedjelja

Sloboda – Borac (14.00)

TABELA: Sarajevo (-1) 29, Željezničar (-1) 25, Borac 24, Velež 19, Široki Brijeg (-1) 18, Tuzla siti 17, Zrinjski (-1) 16, Sloboda 14, Mladost 13, Radnik 11, Krupa 7, Olimpik 6.

(SB/Banjaluka.net)