Vijesti 09.12.2018.

259. DAN NA TRGU Ni kiša nije spriječila građane da i danas podrže Davora Dragičevića

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci na Trgu Krajine i večeras su se okupili građani sa namjerom da pruže podršku porodici pokojnog Davida Dragičevića. Davidov otac Davor ponovio je da strpljenja ima do proljeća, a nakon toga organizovaće i peti veliki skup.

Iako je prošlo 259 dana otkako građani Banjaluke stoje na Trgu Krajine, istina o slučaju ubistva Davida Dragičevića još uvijek nije otkrivena. Zbog toga, okupljeni građani ne odustaju, te iz dana u dan, svojim dolaskom na ovo mjesto pokazuju koliko su uporni u svojoj namjeri da se sazna šta se zapravo desilo sa dvadesetjednogodišnjim studentom.

Davor Dragičević ponovio je da neće dozvoli da se na Trgu Krajine organizuju bilo kakve proslave novogodišnjih praznika, sve dok oni ne dođu do istine za koju se mjesecima bore. Javnost i građane je podsjetio da institucijama daje rok do aprila naredne godine da riješe ovaj slučaj, u suprotnom, organizovaće i peti veliki skup.

“Ako se svodi moj život od sumraka do svitanja, poslije 7. aprila svodiće se i od zločinaca i ubica i svih institucija. Ili će biti tako ili mene neće biti”-poručio je Davor Dragičević.

Mirno i dostojanstveno ću se boriti do 7. aprila, a nakon toga me niko neće spriječiti da uradim ono što sam naumio-poručio je otac pokojnog Davida Dragičevića. Davor Dragičević na kraju svog obraćanja još jednom se zahvalio svima onima koji mu pružaju nesebičnu podršku.

(BN)