Vijesti 20.06.2016.

4. jula na Kastelu i rijeci Vrbas vježba “Sadejstvo Vrbas 2016”

ČITANJE: 1 minuta

Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je odluku i elaborat o organizovanju zajedničke vježbe pod nazivom “Sadejstvo Vrbas 2016”.

Vježba će biti izvedena 4. jula na lokaciji kod tvrđave Kastel i rijeci Vrbas kod Gradskog mosta, i organizovana u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Šestom pješadijskom brigadom Oružanih snaga BiH, Republičkom upravom civilne zaštite, te gradskim službama sistema Civilne zaštite.

-Cilj vježbe jeste provjera sposobnosti određenih dijelova sistema civilne zaštite na konkretnim situacijama u pogledu spašavanja ljudi i dobara u elementarnim nepogodama. U okviru vježbe predviđeno je da bude organizovan mini taktičko-tehnički zbor na kojem ćemo pokazati svu opremu nabavljenu proteklih godina i ono čime smo ojačali sistem civilne zaštite, te dio tehnike koji se koristi od strane onih koji će sadejstvovati u ovoj vježbi sa jedinicama civilne zaštite grada Banje Luke – izjavio je novinarima gradonačelnik i komandant Štaba, Slobodan Gavranović.

On je istakao da je nabavljena značajna oprema za jedinice civilne zaštite, uključujući i mašinu za punjenje vreća sa pijeskom koja je značajna u slučaju poplava.