Magazin 04.09.2015.

4 super trika za one koje stalno kasne

ČITANJE: 1 minuta
budjenje

Tačnost je ključni dio profesionalizma i stvaranja pozitivnog prvog utiska. A ako na tom polju imaš problema, vrijeme je za uvođenje nekih promjena. Počni s ovih četiri.

1. Alarm

Ako imaš problema s alarmom, postoji jednostavni trik: stavi ga na drugi kraj sobe. Onda kada počne iritantno da zvoni, moraćeš da ustaneš iz kreveta da bi ga isključila. Takođe, počni detaljnije da planiraš raspored spavanja i obezbijedi sebi 7-8 sati sna svake noći.

2. Spremanje

Gdje mi je ona haljina? Novčanik? Ključevi? Takve stresne trenutke zapravo je vrlo lako izbjeći. Odjevnu kombinaciju pripremi noć unaprijed i sastavi spisak svih stvari koje moraš da poneseš sa sobom, prije izlaska iz kuće.

3. Društvene mreže

Internet itekako krade tvoju pažnju. Iako je vrlo primamljivo gledati na mobilni i društvene mreže svaki čas, to nije nimalo dobro kad imaš puno posla. To baš nikad nije brzinski pogled, a tek kasno shvatiš koliko si vremena izgubila na aktivnosti virtualnih prijatelja.

4. Pozivi

Nemoj dopustiti da te slučajni prekidi odvrate predugo od posla. Ako te prijateljica zove tokom obavljanja nekog zadatka, javi se kratko, proveri da li je nešto jako hitno, pa ako nije, obećaj da ćeš se javiti na prvoj pauzi.

(24sata.rs)