Sport 03.06.2017.

400 takmičara iz 24 zemlje: Banjaluka u znaku Evropskog prvenstva u džiju-džicu

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci je počelo Evropsko seniorsko prvenstvo u džiju-džicu. Na ovom takmičenju učestvuje preko 400 takmičara iz 24 zemlje i najmasovnije je takmičenje ove godine u gradu na Vrbasu. Prve borbe su već počele, a prvenstvo je svečano otvorio Robert Perc, predsjednik Evropske džiju džicu federacije.

– Mi smo imali skupštinu na kojoj je usvojena strategija u narednih sedam godina i gdje je jedan od ciljeva da naš sport uđe u olimpijsku porodicu. Želimo da naše federacije imaju bolji pristup tako da radimo na napretku svake godine i da svako takmičenje bude sve kvalitetnije, te da države obrate pažnju na naš sport. Banjaluka je odličan organizator znali smo to jer smo imali nekoliko kontrola i sve pohvale gospodinu Jovičiću i njegovoj ekipi na dosadašnjem radu – rekao je Perc.

Na prvenstvu učestvuje i reprezentacija Republike Srpske, čiji predsjednik Radislav Jovičić ne stavlja imperativ pred takmičare.

– Evropsko prvenstvo je kruna našeg dugogodišnjeg rada i želimo da se pokažemo kao pravi domaćini. Ovo je za nas velika nagrada i posebno smo ponosni na broj takmičara i zemalja iz koje dolaze jer smo okupili zaista najbolje. Što se tiče Republike Srpske, nadam se da će naši momci i djevojke pružiti svoj maksimum i za nas je najbitniji taj sportski momenat, a ako bude i medalja biće onda još bolji generalni učinak – istakao je Jovičić.

(EuroBlic)