Vijesti 03.02.2023.

Stanivuković se pojavio na suđenju Lukaču

ČITANJE: 1 minuta

Pojavio sam se danas u svojstvu svjedoka oštećenog na suđenju bivšem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukač, objavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na Tviteru.

Podsjećamo, Osnovni sud u Banjaluci izdao je naredbu za dovođenje Draška Stanivukovića jer se nije pojavio kao svjedok i oštećeni na ročištu Draganu Lukaču, bivšem ministru unutrašnjih poslova RS, koji je optužen za ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda Stanivukoviću tokom sjednice Narodne skupštine RS održanoj u decembru 2019. godine.

“Na ročištu koje je održano 2. decembra 2022. godine nije pristupio svjedok Draško Stanivuković, te je sudija na zapisniku konstatovao da se nastavak glavnog pretresa određuje za 3. februar 2023. godine u 11.15 časova, to što svi primaju na znanje i neće se posebno pozivati, te da se ima izdati naredba za dovođenje svjedoka Draška Stanivukovića sudskoj policiji Banjaluka”, saopšteno je iz Osnovnog suda Banjaluka.

Iz ove pravosudne institucije kazali su da je naredba o dovođenju izdata 8. decembra, a da Stanivuković u zakonski predviđenom roku nije dostavio opravdanje zbog čega se nije pojavio na ročištu.

Stanivuković je odgovario da je razlog što on lično nije bio u sudnici taj što se tada nalazio na službenom putu.

Podsjetimo, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je 26. marta 2021. godine optužnicu protiv Dragana Lukača, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova RS zbog, kako su naveli, napada na Stanivukovića tokom sjednice Narodne skupštine RS održane 23. decembra 2019. godine.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci 21. maja 2021. godine.