Biznis 30.03.2016.

5 dodataka za Chrome koje ćete voljeti

ČITANJE: 2 minute
chrome
Dodataka za Googleov web pretraživač ima mnogo i raznovrsni su.

1. Boomerang Calendar: Ovaj će vam dodatak pomoći pri rasporedu dnevnih, sedmičnih, mjesečnih i godišnjih aktivnosti. Nakon što ga instalirate, otvorite Gmail. Boomerang Calendar zatražiće pristup vašem Google Calendaru. Nove karakteristike i mogućnosti pojaviće se pri dnu nove poruke e-pošte u vidu tri dugmeta: Suggest Meeting, Share Next Few Days, Share Next Week's Availability. Pomoću njih moći ćete predložiti drugima termin za sastanak te podijeliti raspored za nekoliko idućih dana ili cijelu radnu sedmicu. Popunite pojedinosti o sastanku sa desne strane i kliknite na Insert into email. Primalac vaše poruke treba samo odabrati termin koji mu odgovara kako bi isti bio automatski ubačen u njihov i vaš kalendar.

2. Black Menu for Google: Dodaće novo dugme u alatnu traku pri vrhu koje nudi padajući meni sa poveznicama na različite Googleove usluge. Kako skrolate po popisu, tako dobivate pristup tim uslugama (ukoliko ekstenziji omogućite njihovo korištenje). Dobićete znatno brži pristup Gmailu, Kalendaru, Driveu, YouTubeu… Možete ukloniti one koje vam ne trebaju i dodati one koje želite.

3. Emoji Keyboard: Kao što ime kaže, ovaj će vam dodatak ponuditi tastaturu sa emotikonima. U traku pri vrhu dodaće dugme koje će vas odvesti do kataloga sa hrpom emotikona. Možete ih kopirati pa zalijepiti u status na Facebooku, recimo. A moguće ih je prilagoditi i raznim bojama.

4. Trello: Uz Slack, Trello je jedan od popularnijih alata za povećanje produktivnosti. Ima, eto, i dodatak za Chrome s dvije funkcije. Kliknete li na sličicu Trello otvoriće se kućica u kojoj možete pregledati svoje ploče i kartice te kreirati nove kartice. Drugu funkciju aktivirat ćete upisivanjem slova tu adresnu traku, nakon čega pritisnite razmaknicu. Dobićete tražilicu za Trello.

5. BuzzSumo: BuzzSumo će vam pokazati kako stoji vaše web odredište na društvenim medijima. Nakon što ga instalirate, otvorite web odredište i kliknite na sličicu BuzzSumo u traci pri vrhu. Otvoriće se kućica sa statistikom. Za Twitter ćete se morati registrirati pri BuzzSumu. Besplatno je.

(Tportal.hr)