Biznis 26.02.2016.

5 razloga zašto menadžerima uzor treba da bude Kanye West

ČITANJE: 2 minute
Kanye_West_BetaAP
Možda osuđujete i ne volite ovog repera, ali on razumije mnogo toga što većina direktora i menadžera ne razumiju. Svaki njegov pokret se prati, a svaka izjava je proračunata.

Dajmo mu šansu da nas inspiriše, uz pomoć ovih 5 osobina, koje je izdvojio sajt Inc.com.

1. Ambiciozan je.
Možete se smijati činjenici da je Kanye zatražio od Marka Zuckerberga milijardu dolara na Twitteru. Možete se i diviti njegovoj hrabrosti što je to uradio, i to javno. Koliko njih bi imalo petlju za to? I koliko njih bi uspjelo da se o tome piše u skoro svakom mediju?

2. Razumije svoj brend.
Nevjerovatno je kako Kanye uspijeva da privuče kontroverzne naslove i to najviše kada ima nešto da proda. Bilo da je njegova modna kolekcija ili novi album. Ali, takođe zna da mora da postoji „udica“ na koju bi se mediji upecali – tako da je izgradio brend koji sadrži zdravu dozu egoizma, tako da je siguran da će dobiti publicitet iznova i iznova. Koliko je drugih brendova to postiglo?

3. Genijalno je kreativan
Koliko direktora i menadžera misli da može da uradi manje-više istu stvar stalno i da opet bude na pozitivnom glasu? Kanye ne kopira sam sebe. Pokušava da uradi nešto drugačije. Trudi se da pomjeri granice. Da, povremeno izgubi kompas, ali se bar trudi i traga.

4. Bori se za ono u šta vjeruje
Možda vam se ne dopada u šta Kanye vjeruje. Možda mislite da vjeruje samo u sebe. Ali i dalje propovjeda neku vrstu etike, zbog koje često upada u nevolje. Bori se za svoj talenat. On se čak bori i protiv paparaca. Vjeruje u svoj (ili bolje reći u svoju verziju) integriteta. Možda je ovo u suprotnosti sa mnogim direktorima koji ne vjeruju ni u šta drugo osim svojih bonusa i prihoda. Ne zanimaju ih proizvodi. Ne brinu o zaposlenima. Zanima ih samo rezultat. Sasvim suprotno, Kanye umije da povuče svoj album sa tržišta, kako bi ga doveo do savršenstva. Koliko bi se direktora usudilo da to uradi?

5. Izvinjava se zbog svojih grešaka
Mogao bi sebe da nazove i Isusom. Ali je dovoljno skroman da prizna da mu ego stoji na putu. Koliko bi direktora priznalo da im je ego ogroman? Koliko njih bi se izvinilo da ih za to nisu zamolili njihovi advokati?

(BIZLife)