Biznis 14.01.2016.

5 znakova da vam se sprema otkaz

ČITANJE: 2 minute
otkaz
Na ljestvici stvari koje najviše izazivaju stres kod ljudi, gotovo na samom vrhu je strah od otkaza.

To i ne čudi s obzirom na činjenicu da se danas do dolazi teško, pa ako ste zaposleni i ako radite mnogi će vas smatrati “srećnikom”.

Ipak, kako ne biste stalno bili pod stresom i svaki dan se zapitkivali šta vam se danas sprema, postoje znakovi koji će vas uputiti na to da vam šef sprema otkaz.

Prepoznajte ih…

1. Manje mejlova od šefa: Ako ste primjetili da na vašu mejl adresu pristiže manje mejlova od vašeg šefa nego inače, to je prvi znak za zabrinutost.

2. Manje poslovnih obaveza: Drugi pokazatelj je zasigurno to da se na vas sve manje oslanjaju i da vam sve manje dodjeljuju poslovnih obaveza.

3. Previše pitanja o projektu na kojem radite: Ako su počeli da vam postavljaju sve više pitanja o projektu na kojem radite i osjećate kao da vas svi sabotiraju, sigurno imate dobar osjećaj. Nažalost.

4. Manje radnih dana: Ovo najčešće važi za osobe koje rade u smjenama i plaćene su po satu. Ako vaš angažman pada s pet radnih dana u nedjelji na tek tri ili dva, vrijeme je da počnete da tražite novi posao. Za svaki slučaj.

5. Ne radi vam mejl adresa: Na jednoj društvenoj mreži jedan IT stručnjak je upozorio: “Kada se nekome sprema otkaz, ugasi mu se mejl adresa i prije nego što on sam dobije obavještenje o tome. Barem je tako kod mene u kompaniji”. Možda kod vas ipak nije, ali ako primjetite da vam je, uz ostale pokazatelje, nastao i neki “problem s mejlom”, vjerojatno možete da pretpostavite da vam uskoro slijedi razgovor sa šefom.

(B92)