5 znakova da vam se sprema otkaz

otkaz

Na ljestvici stvari koje najviše izazivaju stres kod ljudi, gotovo na samom vrhu je strah od otkaza.

To i ne čudi s obzirom na činjenicu da se danas do dolazi teško, pa ako ste zaposleni i ako radite mnogi će vas smatrati “srećnikom”.

Ipak, kako ne biste stalno bili pod stresom i svaki dan se zapitkivali šta vam se danas sprema, postoje znakovi koji će vas uputiti na to da vam šef sprema otkaz.

Prepoznajte ih…

1. Manje mejlova od šefa: Ako ste primjetili da na vašu mejl adresu pristiže manje mejlova od vašeg šefa nego inače, to je prvi znak za zabrinutost.

2. Manje poslovnih obaveza: Drugi pokazatelj je zasigurno to da se na vas sve manje oslanjaju i da vam sve manje dodjeljuju poslovnih obaveza.

3. Previše pitanja o projektu na kojem radite: Ako su počeli da vam postavljaju sve više pitanja o projektu na kojem radite i osjećate kao da vas svi sabotiraju, sigurno imate dobar osjećaj. Nažalost.

4. Manje radnih dana: Ovo najčešće važi za osobe koje rade u smjenama i plaćene su po satu. Ako vaš angažman pada s pet radnih dana u nedjelji na tek tri ili dva, vrijeme je da počnete da tražite novi posao. Za svaki slučaj.

5. Ne radi vam mejl adresa: Na jednoj društvenoj mreži jedan IT stručnjak je upozorio: “Kada se nekome sprema otkaz, ugasi mu se mejl adresa i prije nego što on sam dobije obavještenje o tome. Barem je tako kod mene u kompaniji”. Možda kod vas ipak nije, ali ako primjetite da vam je, uz ostale pokazatelje, nastao i neki “problem s mejlom”, vjerojatno možete da pretpostavite da vam uskoro slijedi razgovor sa šefom.

(B92)

 

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za