Magazin 30.12.2015.

“500L promašaj godine, mjesto mu je uz Trabanta”

ČITANJE: 1 minuta
Fiat 500l
Fijatov model 500L proglašen je za jedan od najvećih promašaja u 2015. godini na listi magazina Forbs.

-Maleni Fijat 500 je auto sa stilom, sladak, zabavan i nije za svakog. U žurbi da njihova perjanica dobije društvo u salonima, a potrošači uvećanu verziju, Fijat je utrapio javnosti 500L. Kritičar automobila Volstrit džornala Den Nil ga je sa pravom nazvao “klovnovskim automobilom”. Što se mene tiče, voziti 500L je kao da vozite veliki akvarijum koji je stavljen na kombi za razvoz putnika na aerodromima- piše u listi Forbsa.

Dodaje se da tokom upravljanja modelom 500L djeluje kao da je volan prikačen za automobil konopcem za dječije zmajeve, a da je mijenjanje brzina kao da pomjerate pileći batak u čaši punoj klikera.

-Prodaja je opala za 31 odsto. Fijat ima mnogo bolji 500X krosover. Vrijeme je da se prodaja ograniči samo na istočnu Evropu, kako bi ljudi mogli da ga puna srca porede sa Trabantom- piše u zaključku.

Inače, uz 500L se na listi nalaze Cadillac ELR, Honda CR-Z, MINI coupe, Scion iQ, Mitsubishi Mirage i Lexus NX 200t.

500L, poznat u ovdašnjoj javnosti kao “srpski fića”, proizvodi se u Kragujevcu, ali prema vijestima koje stižu iz fabrike posljednjih mjeseci situacija nije najbolja i Fijat bi što prije morao da u Srbiju donese novi model.

Šuškalo se da bi u Kragujevcu mogao da oživi zaboravljeni “topolino”, ali su to zasad samo glasine.

(B92)