Magazin 29.09.2015.

6 trikova za borbu protiv paukova u vašem domu

ČITANJE: 1 minuta
Nikome nije baš prijatno kad naleti na pauka kako vreba iz nekog kutka… Pomoću ovih savjeta, oslobodićete se paukova zauvijek.

1. Naselite bubamare.

Ako imate vrt, terasu ili balkon, naselite ga bubamarama. Ovi dražesni kukci veliki su neprijatelji paucima jer je svaka od tačkastih bubica u stanju da pojede i do 50 paukova dnevno! Posadite biljke koje privlače bubamare, poput kopra, komorača i kadifica i spasite se od paukova.

2. Koristite mentol.

Pauci mrze pepermint, pa je najjednostavniji način da ih zadržite podalje od svog doma da u vodu nakapate nekoliko kapi ulja peperminta i time poprskate ćoškove svog doma. Preparat možete napraviti sami ili kupiti gotovo sredstvo protiv paukova na bazi peperminta.

3. Uklonite sve mreže.

Možda zvuči jednostavno i očigledno, ali redovno uklanjanje paukovih mreža je najbolji način borbe protiv paukova. Redovno pregledajte sve skrivene kutke svoje kuće, uklonite mreže i tako spriječite njihovo razmnožavanje.

4. Nabavite kućnog ljubimca.

Ljubimci su vrlo uspješni borci protiv paukova jer ih sve – pojedu. Životinje, a naročito mačke, loviće po kući sve što se pomjera i uništiti neželjene goste čak i prije nego što uspijete da primijetite da su uopšte tu.

6. Počistite nered.

Pauci vole prostore pretrpane stvarima gde ima puno skrovitih mesta u koje mogu da se zavuku. Ako u stanu držite nepotrebne komade nameštaja i na desetine saksija sa cvećem, oslobodite se viškova stvari pa će i paukova biti manje.

(Lisa.rs)