Magazin 14.09.2015.

6 zdravih napitaka za čišćenje organizma

ČITANJE: 2 minute
pice

Napici od zelenog voća i povrća mogu se konzumirati umjesto bilo kog obroka, a ukoliko odaberete neki od njih, učinićete svom telu veliku uslugu.

Voće i povrće zelene boje ima ljekovito dejstvo na naše tijelo. Praktično svi sadrže minimum kalorija, a pri tome bogatstvo vitamina i minerala, prenosi Stvar ukusa.

Sve što treba da uradite: isitniti voće i povrće u blenderu do homogene smjese i po potrebi dodati malo vode u slučaju ako je napitak previše gust.

Predstavljamo šest varijanti zelenih napitaka za čišćenje organizma:

Jabuka + avokado + zelena salata + kivi

Napitak od jabuke, avokada i kivija, iznenađujuće dobro mogu dopuniti listovi zelene salate. Zbog veoma niske kaloričnosti (salata se ubraja u deset najboljih dijetetskih namirnica) on posjeduje svojstva oporavka metabolizma i čišćenja organizma. Takođe je pun gvožđa.

Krastavac + peršun

Odličan lagani napitak za veče. Krastavac se 90% sastoji od vode, tako da zahvaljujući ovom svojstvu, ovaj napitak je odličan za konzumiranje u toplo vrijeme. Ako mu dodate nekoliko listova peršuna, dobićete fantastičnu kombinaciju svježine i koristi.

Jabuka + limeta + krastavac

Limeta ne samo da doprinosi izbacivanju toksina iz našeg organizma, nego, takođe, posjeduje umirujuće dejstvo na nervni sistem, poboljšava opšte zdravstveno stanje, podiže raspoloženje.

Paprika + limunov sok

Na prvi pogled sasvim je neobična kombinacija. Sita i laka.
Sadržaj vitamina grupe B u zelenoj paprici pomaže u borbi sa stresom, umiruje, poboljšava pamćenje. Ako konstantno osjećate hroničan umor, ovaj napitak je za vas.

Brokoli + jabuka + limeta

Precijeniti korisne osobine brokolija je nemoguće. Ova vrsta povrća posjeduje visoki sadržaj proteina, što ga čini nezamjenljivim za vegetarijance. Sem toga, brokoli je odliča zamjena za meso, kada u toplo vrijeme ne želimo jesti tešku hranu. Brokoli je odličan dijetetski proizvod, koji iz našeg organizma oslobađa soli teških metala. U kombinaciji sa jabukom i limetom, dobićete veoma interesantan napitak, koji možete popiti u večernjim časovima.

Celer + jabuka

Ovo je najrasprostranjenija varijanta zelenog napitka. Celer je odlično tonizirajuće povrće. Smatra se da odlično oslobađa toksine. Niskokaloričan, posjeduje umirujuće dejstvo, a ovo je veoma korisno za velika opeterećenja i na vrućinama.

Napitak od celera i jabuka odlično će odgovarati kako za doručak, tako i za užinu.

(Menshealth.rs)