Magazin 06.05.2016.

7 svađa koje žene uvijek dobijaju

ČITANJE: 2 minute

svadja

Svi koji su bili u braku ili vezi znaju da većina muškaraca ima drugačiji pristup svađanju nego žene.

Muškarci se neretko zatvaraju u sebe što zna da bude vrlo frustrirajuće, ali zanimljivo je i da neka istraživanja pokazuju da će muškarcima tokom svađe prije da “skoči” pritisak.

Ali nijedan odnos nije idealan i bez svađa, a dok ne naučimo kako da komuniciramo, i dok ne steknemo povjerenje u partnera i sigurnost u sebe i vezu neke svađe su neizbežne, a u njima muškarac definitivno gubi.

Naime, koliko god verbalno moćni bili, koliko god se muškarci trudili da uzvrate i donesu razne argumente, dama je uvijek u pravu.

Otkrivamo vam u kojih 7 svađa je muškarac uvek gubitnik!

1. Budi iskren, da li sam se ugojila? Razgovor iz kojeg će se teško izvući i najveći diplomata s vrhunskim komunikacijskim vještinama. Iskreno se malo ugojila i treba da joj kaže otvoreno, ali možda je ipak najbolje da joj muškarac malo uljepša istinu. Isto važi i ako ga pita za iskreno mišljenje o njenim roditeljima, veličini zadnjice…

2. Vidjela sam te, odmjerio si onu devojku Što se više muškarac brani i protestuje, međusobna paljba bi mogla da bude sve žešća.

3. Šta to gledaš, da li je to film za odrasle?Vjerovatno su svi bar jednom u životu bili uhvaćeni u solo radnji koja ženama nije baš draga i prijatna za vidjeti.

4. Zašto sa mnom ne gledaš moje filmove (Đavo nosi Pradu, Odbegla mlada, Prljavi ples…)? Svi smo vjerovatno prošli tu fazu kada smo s partnerom htjeli da radimo ama baš sve zajedno, pa i da gledamo romantične komedije. Njegov sve veći otpor zna da kod nježnijih polovina izazove pravi bjes jer i one su ponekad popustile i pogledale koji SF ili ratni film samo zbog njega.

5. Zašto još uvijek imaš fotografije svoje bivše? Šta da kažu na ovo… muškarcima je teško da smisle zadovoljavajući odgovor. Zato je najbolje, zbog mira u kući, zauijvek se rješiti spornih slika.

6. Zar ti je stvarno zabavnije da se družiš s muškim prijateljima, nego sa mnom? Opasna zona komunikacije u kojoj muškarci moraju da budu pravi verbalni majstori.

7. Našla sam nešto na tvom mobilnom što mi se ne sviđa? Još jedna klopka u koju će muškarci da padnu jer sve što kažu vjerovatno će da bude pogrešan odgovor. Ali zbog ovih sitnih partnerskih svađa niko ne treba da očajava, pa zbog njih je i izmišljen seks pomirenja.

(Agencije)