Magazin 29.12.2015.

8 tajni grudnjaka koje morate znati

ČITANJE: 3 minute
Grudnjak
Znate da s vašim grudnjakom nešto ne štima. Mislite da ste pogodili veličinu košarice, ramenice vas ne zatežu, ali nešto i dalje nije kako bi trebalo biti. Bolovi u leđima? Nabori na pogrešnim mjestima? Grudnjak ne pridržava vaše grudi onako kako bi trebao? Prepoznati problem nije teško – riješiti ga, s druge strane, ponekad može biti pravi problem.

Veliki niz žena zaboravlja kako životni vijek grudnjaka nije vječan. Osim ako nosite nekoliko različitih grudnjaka, svoj bi grudnjak trebali mijenjati svaka tri do četiri mjeseca. Razlog? Nosite li isti grudnjak svakodnevno, on će se raširiti i prestati služiti svojoj svrsi. Gledajte na to ovako – nošenje grudnjaka svakog dana znači da ga nosite 12 sati dnevno, 7 dana u sedmici, 4 mjeseca, a to je više od 10 000 sati nošenja. Naravno da će u jednom trenutku postati iznošen i neupotrebljiv! Dok se neki problemi mogu riješiti jednostavnim podešavanjem, neke probleme moguće je riješiti isključivo ulaganjem u novi grudnjak.

Pa, pokušajmo doći do rješenja.

1. Problem: Padaju vam naramenice


Rješenje
: Prilagodi
Kad je riječ o grudnjaku koji nosite duže vrijeme, naramenice će se prve raširiti, što znači da ćete taj dio grudnjaka namještati najčešće – svaki put nakon pranja, a ponekad, ovisno o grudnjaku, i tokom nošenja.

2. Problem: Naramenice se urezuju


Rješenje
: Prilagodi
Zategnite pojas grudnjaka. I taj se dio kroz vrijeme lagano rasteže i potrebno ga je podesiti kako naramenice ne bi nosile svu težinu grudi. Ako imate problema s urezivanjem naramenica, odlučite se na grudnjak s nešto širim naramenicama.

3. Problem: Pojas grudnjaka podiže se na leđima


Rješenje
: Prilagodi
Ako se pojas grudnjaka podiže na leđima, a košarice i dalje djeluju spušteno, pokušajte ga zategnuti kako bi lakše podržao vaše grudi. No, ako su vaše grudi podržane, a pojas se podiže, problem ćete riješiti jednostavnim otpuštanjem naramenica.

4. Problem: Središnji dio se urezuje u prsni koš


Rješenje
: Kupovina
Ako ste ikad pokušali nositi grudnjak bez žice u košaricama, vjerovatno ste primijetili kako ne dobijate podršku koja vam je potrebna. Za one s nešto koščatijim prsima, postoji niz grudnjaka koji neće vršiti veliki pritisak na tom dijelu.

5. Problem: Središnji dio i žica košarica odvojeni su od prsa


Rješenje
: Prilagodi
Ovaj je problem najčešći kod žena bujnijih grudi. Ako zatezanje pojasa grudnjaka ne postiže željene rezultate, trebali biste potražiti grudnjak manje veličine.

6. Problem: Patite od sindroma „dvostrukih grudi“


Rješenje
: Kupovina
Riječ je o grudnjaku čije su košarice premalene. Ako je problem minimalan, potražite drugačiji model košarica, na primjer, koristite li push-up grudnjak, pokušajte s grudnjakom običnih košarica. Ako drukčiji oblik košarica ne pomaže, odaberite grudnjak većih košarica.

7. Problem: Žica košarice ukopava se u bočni dio grudi


Rješenje
: Kupovina
Premalene košarice mogle bi uzrokovati i taj problem. Olakšajte si kupovinom grudnjaka s onim košaricama koje će bolje pokriti i podržati vaše grudi. Ako vam veća košarica djeluje preveliko, pokušajte sa popunjavanjem jastučićem. Da, zbog toga će vaše grudi izgledati veće, ali mi ipak to smatramo manjim problemom od bola i neugode.

8. Problem: Nabori na leđima


Rješenje
: Kupovina
Nažalost, jednostavno podešavanje grudnjaka neće vam pomoći ni kod ovog problema. Kako biste se riješili nabora na leđima, potražite grudnjak s nešto širim pojasom, odnosno onim pojasom koji je na bokovima nešto širi, a stanjuje se prema kopči.

(Cosmopolitan.hr)