Magazin 15.07.2018.

TREĆA NOĆ NA EXITU Grejs Džons i Bajaga napravili sjajnu atmosferu

ČITANJE: 2 minute

Više od 50.000 posjetilaca Egzit festivala i trećeg dana provodilo se uz dobru muziku, a glavni izvođači Grejs Džons i Bajaga su svojim nastupima doveli atmosferu “do usijanja”.

Svakako najzapaženiji nastup imala je sedamdesetogodišnja pevačica jedinstvenog zvuka Grejs Džons koja je izašla u ponoć na glavnu binu i započela svoj performans kao i obično u ekstravagantnom stilu velikim hitom “Night Clubing. Interesantno je da je među više od 20.000 fanova osim starijih bio i veliki broj pripadnika mlađe populacije.

Njene pjesme mjenjale su svijet godinama unazad, a ona je sinoć mjenjala standarde publike – nastup je podigla na najviši nivo i pokazala zbog čega je osoba koju je čuveni “Vogue” proglasio “ultimativnom modnom muzom”, a muzički magazin “Rolling Stone” za “neodoljivu umjetnicu, modnu ikonu i simbol”. U samo crnom kratkom kostimom i maramom na glavi, njeno tijelo išarano bijelim linijama kao i njen nastup pokazali su sinoćs da je ova diva besmrtna. Njenom nastupu prethodio je čuveni domaći  rokenrol sastav Bajaga i Instruktori koji su otpijevali svoje vanvremenske hitove-

-Dobro veče Egzit. Dobro veče Novi Sad. Veliko mi je zadovoljsto što smo konačno na ovoj bini – kazao je Momčilo Bajagić nakon čega je zasvirao kultnu pesmu “S druge strane jastuka”. Gromoglasni aplauz čuo se ispred bine, nakon čega je bend krenuo da i mlade ali i one starije fanove vodi kroz vremeplov – na bini se začula pesma “Godine prolaze”, pa su nastavili da nižu hitove po kojima su prepoznatljivi.

Foto: Dusan Milenković/RAS Srbija

Na istoj bini, nakon nastupa dive Grejs Džons nastupio je francuski didžej dvojac Ofenbah. Na uvijek posjećenoj “Dance” Areni nastupio je čuveni “Disciples”, a poznati DJ Solomun koji vodi porijeklo sa Balkana zatvorio je ovaj stejdž.

‘Domaći izvođači “Ateist rep”, Nikola Vranjković i “Sanšajn” napravili su odličan “štimung” na Adiko Fjužn bini. Danas, poslednjeg dana Egzita organizatori najavljuju rekordnu posjećenost jer će se na glavnoj bini smjenjivati svijetski poznati izvođači Alis Merton, Martin Gariks, čuveni turski didžej Mahmut Orhan, kao i slavni DJ Dejvid Geta koji je i ranijih godina osiguravao dobar provod. O Getinjoj liderskoj poziciji u muzičkoj industriji govore i podaci da Geta iza sebe ima više milijardi na striming servisima i preko 9 milijardi pregleda na svom zvaničnom Jutjub kanalu, nevjerovatnih 53 miliona fanova na Fejsbuku, kao i 48 miliona pratilaca na Tviter i 8.5 miliona na Instagram profilima.

Takođe, osnivač Egzit festivala Dušan Kovačević najavio je da će “No Slepp” festival, koji je prošle godine lansiran u okviru nultog dana ove manifestacije, početi da živi samostalno, a predviđeno je da on bude održan od 16. do 18. novembra u Beogradu. Glavni cilj organizatora je da to postane jedan od većih i značajnih festivala kvalitetne elektronske muzike.