Vijesti 03.05.2019.

NAPAD SE DESIO U BLIZINI GRADSKOG STADIONA: Obračun Bilbije i Šipovca

ČITANJE: 2 minute

Trener juniorskog tima FK Borac Milorad Bilbija u utorak je napao direktora Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) Radmila Šipovca i njegovog sina Mihaila, piše “EuroBlic”.

Prema informacijama “EuroBlica” napad se desio u blizini Gradskog stadiona u Banjaluci, a svemu je prethodila svađa i vrijeđanje između Bilbije i Šipovca.

Da se incident dogodio potvrđeno je iz Policijske uprave Banjaluka kojoj je tuča prijavljena u utorak oko 17 časova.

“Prijavljeno je da je na parkingu ispred pomoćnog fudbalskog terena u Ulici vladike Platona došlo do vrijeđanja, a zatim i fizičkog sukoba između tri osobe koje su zatim identifikovane i riječ je o R.Š., M. Š. i M.B.”, saopštio je portparol PU Banjaluka Marija Markanović za “EuroBlic”.

Učesnici tuče su zatim pozvani u službene prostorije i nakon što su dali izjave u policiji upućeni su u Službu hitne pomoći radi utvrđivanja stepena povrede.

Jedan od očevidaca je za banjalučki list ispričao kako se sve odigralo.

“Šipovac je stajao sa jednim članom FK Borac kod pomoćnih terena i tada je automobilom naišao Bilbija i kroz otvoren prozor krenuo da vrijeđa Šipovca koji mu nije ostao dužan”, navodi očevidac i dodaje da je Bilbija zaustavio vozilo i krenuo prema Šipovcu u namjeri da se obračuna sa njim.

“Kada je vidio da Bilbija ide prema njegovom ocu, u sukob se umiješao Mihailo Šipovac i nakon naguravanja i svađe počeli su se tući”, navodi izvor EuroBlica.

Dok su ih prisutni razdvajali neko je pozvao policiju koja je došla na lice mjesta i tada su se svi smirili i tu je okončan sukob.

Izvor dešavanja u FK Borac istakao je da sukob između njih dvojice traje duže godina još iz perioda dok je Šipovac bio predsjednik Borca, piše banjalučki list.

Milorad Bilbija je bivši fudbaler crveno-plavih i trener mladih selekcija, a otac je nekadašnjeg reprezentativca BiH Nemanje Bilbije.

(Mondo.ba)