Vijesti 25.11.2019.

PU BANJALUKA: Šest uhapšenih zbog krijumčarenja ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 23. 11. 2019. godine realizovali su akciju kodnog naziva „Sava“, usmjerenu na sprečavanje trgovine ljudima, saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Realizaciji akcije prethodile su planirane aktivnosti, operativni nadzor nad licima, opservacije na području Policijske uprave Banja Luka i Gradiška, kontrola putničkih automobila i dr.

U toku akcije slobode je lišeno šest lica, inicijala N.B., J.B., V.J., iz Gradiške i B.B. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje lica“, i dva lica afro-azjskog porijekla U.M. i A.H. oba iz Pakistana.

Četiri lica lišena su slobode u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradišci gdje su prilikom kontrole putničkog automobila u prtljažniku vozila zatečena dva lica afro-azijskog porijekla a dva lica na području Grada Banja Luka.

Operativnim radom došlo se do saznanja, da su navedena lica boravila u iznajmljenom stanu u Banja Luci, istog dana po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci izvršen je pretres stana gdje je pronađena i oduzeta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu oko 5,3 grama.

Nakon završene kriminalističke obrade krijumčarena lica su predata Službi za poslove sa strancima TC Banja Luka. Protiv osumnjičenih lica, Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”krijumčarenje lica”. Slijedi dalji rad na identifikovanju ostalih učenika u izvršenju ovog krivičnog djela.

(N1)