Vijesti 01.03.2020.

OKUPLJANJE: PDP traži popravku starog pješačkog mosta u Trapistima

ČITANJE: 2 minute

Veliki broj mještana Trapista u Banjoj Luci okupio se danas po treći put kako bi zatražili hitnu popravku pješačkog mosta u tom mjestu, saopštio je PDP.

“Stari pješački most predstavlja jedan od simbola Banje Luke, istorijski spomenik koji je sagrađen još 1904. godine, a mještani već duže od deceniju upozoravaju na to da je ovaj most dotrajao, da je potpuno nebezbjedan za prelazak, te da im takvo stanje mosta predstavlja svakodnevni problem, jer ne mogu da bezbjedno prelaze preko tog mosta”, ističu iz gradskog odbora ove stranke.

“Trapisti su mjesto koje ima ogroman turistički kapacitet i Grad Banja Luka treba da afirmiše Trapiste kao mjesto u kojem će svake godine dolaziti turisti kako bi više saznali o izuzetnoj prošlosti ovoga mjesta. Umjesto da pronalazimo načine kako da od Trapista napravimo turističku senzaciju, mi se danas, nažalost, moramo baviti najosnovnijim stvarima poput rekonstrukcije pješačkog mosta, a kako bi ljudi mogli bezbjedno da prelaze preko istog. Učiniću sve što je u mojoj moći da se ovaj problem riješi u najhitnijem mogućem roku”, izjavio je danas Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP Banja Luka i narodni
poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prema riječima mještana, iako je izuzetno nebezbjedan, ovaj most im je veoma važan jer se njime najbrže stiže do autobuske stanice. Zbog toga ga građani svakodnevno koriste, i po cijenu ugrožavanja lične bezbjednosti. Mještani ističu da osim ovoga problema zahtjevaju hitnu izgradnju igrališta za djecu, za šta su građansku inicijativu predali prije nekoliko godina, a čija izgradnja im je tada i obećana.

Prisutnim građanima se obratio i član Gradskog odbora PDP-a Banja Luka
Krsto Golijanin koji je naglasio da investicija potrebna za rekonstrukciju ovog mosta sigurno nije prevelika i da je posao odgovorne gradske vlasti da zaštiti bezbjednost svojih građana, ali i da zaštiti istinski važne istorijske spomenike, a kakav pješački most u Trapistima sigurno jeste.