Vijesti 28.05.2020.

Tijana Ajfon pala zbog vrbovanja na prostituciju

ČITANJE: 3 minute

Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao starleta Tijana Ajfon, uhapšena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na žurku u jednoj privatnoj vikendici dovela djevojke zbog prostitucije, gdje je policija pronašla drogu i oružje.

Ona je uhapšena u akciji “Kristal” zajedno sa još 15 osoba kada je policija u mjestu Suho Polje upala u vikendicu, čiji je vlasnik Milorad Despotović.

Osim Tijane Ajfon, državljanke Srbije, pali su: Milisav Tomić, Aleksandar Gajić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić iz Bijeljine, te Pavle Stević i Srđan Mićić iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, Elvis Hodžić iz Lukavca i Adi Bajgorić, državljanin Slovenije.

Uhapšenu grupu terete za organizovani kriminal, šverc droge i oružja, kao i za navođenje na prostituciju.

Kako smo nezvanično saznali, starleta je navodno sa tri djevojke ilegalno prešla granicu iz Srbije, i to čamcem preko Save, zbog žurke u pomenutoj vikendici. Tu je prema nezvaničnim saznanjima trebalo da bude organizovana prostitucija, a na pomenutoj žurci bilo je droge, alkohola, ali i oružja.

Žurku je prekinula policija koja je upala u vikendicu, te, kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, zatekla 35 kriminogenih osoba od kojih je zaplijenila kokain, oružje i novac.

“Pretresanje je izvršeno s ciljem sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucije, a prilikom pretresanja navedenog objekta u istom je pronađeno 35 kriminogenih lica, od čega je 26 muških i devet ženskih lica”, navedeno je u saopštenju.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra te jedan gasni pištolj, tri pancira, kao i više od 20.000 konvertibilnih maraka u raznim valutama.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina i inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv Tijane Ajfon, Ćuka, Tomića, Vujića i Kakuće zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije Krivičnog zakona BiH.

Pored navedenih krivičnih djela, postoje osnovi sumnje da su navedena lica počinila i dva krivična djela iz nadležnosti Krivičnog zakona Republike Srpske, i to neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Oni će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Za ostale osumnjičene će nakon saslušanja u saradnji sa bijeljinskim Tužilaštvom biti odlučeno ko će biti predat na dalje procesuiranje i za koja krivična djela će odgovarati.

Uhapšeni
Tijana Maksimović
Milisav Tomić
Aleksandar Gajić
Radan Dotlić
Siniša Perić
Radoslav Simić
Danijel Perić
Zlatan Ćuk
Vladan Kakuća
Željko Vujić
Pavle Stević
Srđan Mićić
Željko Simić
Savo Simić
Elvis Hodžić
Adi Bajgorić

ODUZETO

14 paketića kokaina
9 komada medicinskih droga
9 pištolja različitog kalibra
1 gasni pištolj
3 pancira
20.000 konvertibilnih maraka u raznim valutama

(Nezavisne)