Magazin 18.06.2020.

OD RADIONICA DO FILMOVA: Program za djecu na igralištu “Građa”

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“, Helsinški parlament i „Illuminations BH“ iz Banjaluke uz podršku građana ulice Sime Šolaje organizuje 20. juna jednodnevno dešavanje na improvizovanom dječijem igralištu poznatom kao „Građa“.

Ideja je da se pored kreativnog oslikavanja zidova i radionica sa najmlađima, realizuje i večernja projekcija filmova. Zidove će oslikati grafiteri iz Sarajeva, Tuzle i Banjaluke – Lack, Demon, Trie, Jeko, Hades, Neun, Twek, Grme i Papi koji će na svojim muralima raditi zajedno sa djecom iz naselja. Radionicu zvuka vodiće Tijana, Saša Đorđević, DaVinči, Fejk Blondi i Oridžidži muzičari iz Banjaluke koji će sa zainteresovanim polaznicima proći kroz osnove puštanja muzike, prenosi Srpskainfo.

Manifestaciju otvara Omladinski centar „Zdravo da ste“ u 12 časova časova sa radionicom Afričkih udaraljki nakon kojih će zajedno sa „Centrom za životnu sredinu“ organizovati radionice bojenja sa motivima na temu zaštite životne sredine i izradu predmeta od tetrapaka.

U večernjem terminu prikazaće se dokumentarni film „Undamaged“ iz 2018. koji prati grupu kajakaša na divljim rijekama Balkana. Penjački klub „Extreme“ predstaviće se emitovanjem filma o festivalu „Drill and Chill“.

Partneri manifestacije su Centar za zaštitu životne sredine, Omladinski centar Zdravo da ste, DKC Incel, Penjački klub Extrime, Impuls portal i kompanija Manja.

(SB/banjaluka.net)