Sport 24.06.2020.

PEHAR NOVOSAĐANIMA: Vojvodina nakon penala savladala Partizan u finalu Kupa

ČITANJE: 1 minuta

Fudbaleri Vojvodine pobjednici su Kupa Srbije. Novosađani su u finalu koje je odigrano u Nišu poslije produžetaka i penal serije savladali Partizan (6:4), i tako drugi put u svojoj istoriji dokopali se ovog trofeja. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2.

Drama je viđena na “Čairu”, jer je Vojvodinu do trofeja djelilo samo nekoliko sekundi. Propustili su vodstvo od 2:0, a izjednačenje je stiglo prelijepim pogotkom Pavlovića u 96. minutu susreta, koji je “crno-bijelima” donio produžetke. Međutim, izdržale su “lale” dodatnih 30 minuta igre, a onda imali više živaca u penal lutriji i moglo je da počne veliko slavlje “crveno-bijelih” u Nišu, prenosi RTRS.

U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra, sa nekoliko prilika koje su propustili “crno-bijeli”, ali “lale” dolaze u vodstvo u 38. minutu preko Miljana Vukadinovića.

Prethodno je oklijevao Pavlović, Mrkaić je izdržao duel, Bojić poslao loptu u peterac, a Vukadinović šanje loptu u mrežu za vodstvo Vojvodine.

U samom finišu prvog dijela igre Asano je bio u prilici da poravna, ali njegov udarac odlazi preko gola.

U 56. minutu novosađani dupliraju prtednost. Ponovo je Pavlović oklijevao, Petar Bojić je iskosa sa desne strane ušao u šesnaesterac, i rezantnim udarcem pogodio suprotni ugao Stojkovićevog gola za 2:0.

Poslije primljenih pogodaka, Partizan je bacio sve karte u napad, pritiskao, pogodio stativu, ali gol nade stiže tek u 80. minutu, i to preko Filipa Stevanovića.

Samo dva minuta kasnije ponovo je u prilici Stevanović, ali Rockov vrhovima prstiju sprečava izjednačenje.

I onda u šestom minutu sudijske nadoknade Strahinja Pavlović se iskupio za greške, i maestralnim pogotkom “makazicama” donio izjednačenje (2:2) i produžetke.

(SB/banjaluka.net)