Politika 22.12.2020.

DARKO BANJAC U AKCIJI: NPS formirao inicijativne odbore u Modriči, Šamcu i Vukosavlju

ČITANJE: 1 minuta

Narodna partija Srpske /NPS/ formirala je večeras Inicijativne odbore u Modriči, Šamcu i Vukosavlju, a plan je da do kraja godine formiraju 15 odbora širom Srpske.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac istakao je da će ova stranka u budućnosti postati nezaobilazan politički faktor, te da će biti dosljedna i djelovati u interesu naroda Republike Srpske.

“Krenuli smo iz izborne jedinice četiri gdje su nam pristupili kompletni opštinski odbori DNS-a. Mi smo okrenuti našem narodu, pokušaćemo da budemo ono što smo do sada bili, da svi zajedno radimo kao jedan tim. NPS će biti jedan tim, od Trebinja do Krupe na Uni”, rekao je Banjac u Modriči.

Banjac je najavio da će sutra biti formirani inicijativni odbori NPS-a u Bijeljini, Brčkom i Loparama.

On je istakao da očekuje masovan prelazak članstva DNS-a u NPS.

Jedan od osnivača NPS-a Đorđe Popović poručio je da će se nova stranka zalagati za interese građana, te da će je činiti kvalitetni ljudi, koji iza sebe imaju značajne rezultate.

“Pod krovom NPS-a provodićemo ono za šta smo se godinama zalagali – politiku saradnje sa građanima i brige o narodu. Veliki broj aktivista, članova, pripadnika organa DNS-a, koji nisu saglasni sa sadašnjom politkom, vizijom i pravcem kojim ide DNS, zauzeće svoje mjesto u NPS-u”, rekao je Popović.

Iz NPS-a je saopšteno da je za predsjednika Inicijativnog odbora u Modriči izabran Siniša Nikić, dok su na ove funkcije u Šamcu i Vukosavlju izabrani Simo Vidović i Vesna Pašalić.

(Srna)