Politika 26.03.2021.

Crnadak: PDP i SDS će imati zajedničke kandidate za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva

ČITANJE: 1 minuta

„Opozicija je jedinstvena i tu ne treba imati nikakvu dilemu. Imaćemo zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, kao što smo dogovorili još na januarskom sastanku PDP-a i SDS-a. Кandidate treba odrediti što prije, a ja se zalažem da to bude u narednih 60 dana“, rekao je danas potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da će nakon toga oko dva kandidata biti formiran jedan široki pokret, koji mora uključiti sve one koji traže promjene u Republici Srpskoj, kako ljude iz politike, tako i one iz privrede, nevladinog sektora, biznisa, sporta, kulture i svih drugih oblasti društvenog života.

„Ovaj front naravno uključuje Jelenu, Draška, Vukana, ali i mnoge druge koji su godinama na liniji žestokog suprotstavljanja SNSD-ovom režimu. Taj model je bio uspješan u Banjaluci i Bijeljini na lokalnim izborima i treba ga ponovo primijeniti, jer bi sve drugo bio veliki rizik“, istakao je Crnadak.

Crnadak je uvjeren da, iako je SNSD-ova vlast spremila ogroman novac i druge resurse za razbijanje opozicije i stvaranje tzv. “trećeg kandidata”, u toj namjeri neće uspjeti.

(N.S)

Oznake: Igor Crnadak, PDP