Politika 30.03.2021.

“NIKAD NISAM ČUO NIJEDNU NJEGOVU IDEJU” Nešić otkrio povod nesuglasica sa Gligorićem

ČITANJE: 1 minuta

Slavko Gligorić je častan i pošten čovjek, kome želim sreću, ali u DNS postoji kriterijum koji se zove odgovornost za izborni rezultat, rekao je lider ove partije komentarišući izlazak Gligorića iz Kluba poslanika DNS u Narodnoj skupštini.

Nešić je za “Srpskainfo”, rekao da su nesuglasice nastale zbog lošeg izbornog rezultata Gradskog odbora u Doboju, koga je vodio upravo Gligorić.

“Rukovodstvo DNS nije zadovoljno izbornim rezultatom stranke od 4,5 odsto u Doboju, iako smo od opozicionih partija broj jedan u tom gradu. Ipak, 4,5 odsto ne odgovara rejtingu DNS i njegovoj dvadesetogodišnjoj istoriji. Gospodinu Gligoriću sam saopštio da ne može biti dalje predsjednik Gradskog odbora, što on nije prihvatio”, kaže Nešić.

Gligorić je na konferenciji za novinare rekao da je DNS napustio zbog neslaganja sa liderom stranke oko prijedloga „kako ići u budućnost i promjene“. Međutim, Nešić poručuje da nikada nije čuo nijednu Gligorićevu ideju.

“To mogu da potvrde i drugi iz DNS. Ako je imao neke ideje, onda ih nije javno saopštavao. U DNS postoji odgovornost za izborni rezultat. Za razliku od nekih drugih stranaka, mi ne bježimo od toga da povučemo rezove tamo gdje taj rezultat nije zadovoljavajući”, zaključuje Nešić.

(N.S)