Region 01.04.2021.

PRETRESI: Policija u Srbiji privodi “antivaksere”, od Jovane Stojković do Jelice Dabović

ČITANJE: 1 minuta

Po nalogu tužilaštva, policija u Srbiji jutros je privela Jovanu Stojković zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vijesti, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih antivaksera i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku, nezvanično je potvrđeno agencijama u tužilaštvu koje kooridnira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je rano jutros, s nalogom tužilaštva za pretres stana i drugih prostorija, došla u dom Stojkovićeve, koja je pretres i raspravu s pripadnicima MUP-a prenosila uživo na Facebooku, a nakon pretresa je privedena.

Stojkovićeva je, prema pisanju medija, poznata po antivakcinaškim stavovima i stavovima koji su u suprotnosti sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Sestra košarkašica Ane i Milice Dabović, Jelica, privedena je jutros oko 6 sati u SBPOK na saslušanje, u akciji protiv antivakcinalista.

Ona je po izlasku iz SBPOK-a ekipi “Kurira” rekla da je privedena zbog sumnje da je na društvenim mrežama objavljivala sadržaj protiv vakcina.

Kako ona kaže, samo je dijelila objave drugih ljudi, kao što to rade i milioni građana, prenijeli su mediji.

(SB)