Politika 02.04.2021.

Grmuša podnio zahtjev za preduzimanje mjera kojima će se izvršiti nadležnosti organa jedinice lokalne samouprave

ČITANJE: 1 minuta

Milko Grmuša, generalni sekretar PDP-a i Odbornik u Skupštini Grada Banja Luka jutros je Ministarstvu uprave i lokalne samouprave podnio zahtjev za pokretanje postupka za preduzimanje mjera kojima će se izvršiti nadležnosti organa jedinice lokalne samouprave, budući da Skupština Grada Banja Luka nije usvojila budžet za 2021. godinu, niti je donijela odluku o privremenom finansiranju,.

“Imajući u vidu činjenicu da su građani Banje Luke obaviješteni zvanično od strane Gradske uprave da je Grad Banja Luka obustavio sve transakcije, odnosno sva plaćanja prema trećim licima, ugroženo je ostvarivanje osnovnih prava građana”, napisao je Grmuša na svom Fejsbuk profilu.

Kako napominje, stekli su se zakonski uslovi da Ministarstvo uprave i lokalne samouprave upozori Skupštinu Grada Banja Luka i zatraži preduzimanje mjera kojim će se izvršiti nadležnosti Skupštine Grada Banja Luka po ovom pitanju, odnosno kojim će se omogućiti da Grad Banja Luka normalno izvršava svoje obaveze, a da građani ne trpe jer Skupština Grada ne obavlja svoj posao u skladu sa zakonom.

(E.M)

Oznake: Milko Grmuša